I am yours like a hero

Nu ska jag göra nåt jag inte gjort på länge. Och det är något som kommer glädja min lilla Lisen. Jag ska ägna ett helt inlägg till musik. Hade inte alls tänkt göra det imorse men helt plötsligt ramlade jag på Maroon 5's nya album och jag blev helt plötsligt lite kär. Och det är lite komiskt för jag har inte lyssnat alls mycket på dem innan. Jag har hört de där radiohitsen massa gånger och gillat dem starkt. Men jag fastnade för låten Misery på Spotifyreklamen så det var bara att börja lyssna och nu är jag nog igenom albumet för fjärde gången eller nåt. Så bra är det.
Och ja, ni behöver inte ens fråga, jag ska bjuda på min favorit. För dagen i alla fall, har en känsla av att alla låtar kommer vara favoriter snart för alla är bra.


Sjukt bra!

För övrigt har jag tre toppenkvällar framför mig! Känns mycket bra. Jag börjar med en utekväll med mina italienskatjejer imorgon. Blir nog tipptopp!

Beware to take care of yourself

Mycket tankar en dag som denna. Vilket inte är så konstigt. Jag tror hela stan, och säkert resten av Sverige går lite i chock, oavsett bekantskaper och olika kopplingar. Det enda jag har att säga är egentligen att vi lever i en grym värld och man slutar aldrig förvånas över hur hemska öden en del råkar ut för. Livet är inte rättvist och så kommer det alltid vara.
Idag är den här låten en låt som det finns mycket betydelse i.

Nu ska jag tända några ljus, krypa upp i sängen och se The Wedding Date på femman, äta resten av min Ben & Jerry's och sen sova, man vet ju aldrig om man får vara ledig imorgon eller inte.

God natt!


Baby one more time?

Idag var absolut första och förmodligen sista gången någonsin som jag kände att jag bara måste skriva om min outfit. När jag åkte till tåget idag insåg jag nämligen varför min outfit påminde om något gammalt minne från way, way back. Jag såg ju ut så här:


Eller ja, om man tar ett svart linne under skjortan istället, byter ut kjolen mot jeansleggins och tar ur de där flätorna med rosa fluff i. Men annars var det exakt så där jag såg ut!
Just därför går jag omkring med Baby One More Time på hjärnan idag.

Idag har jag då alltså gjort tenta, gick väl bra hoppas jag, sen ätit mat med italienskatjejerna, ni anar inte hur glad jag är att jag hamnat i en sån bra grupp, vi gjorde om lite italienska ord till ren, snuskig svenska. Så bra. Sen var jag och Anna och tränade på gymmet, känns som vi verkligen kommit igång. Och snart ska jag iväg på dagens andra (!) träningspass, känns fint! Fysträning it is och sen blir det Ben & Jerry's och Vänner.

Men nu måste jag byta om så jag kan åka iväg!
Ciao!


Bara så ni vet..

Så är jag så väldigt inte taggad på att ställa klockan på halv sex. Jag är heller inte så taggad på att skriva tenta imorgon. Men jag är ganska taggad på att sätta mig på tåget hem och inse att jag inte behöver skriva tenta igen på några veckor. Då ska jag unna mig dubbla träningspass och sen där där Ben & Jerry's-glassen jag tänkte ätit idag. Kanske kan bli bra det hela ändå alltså.

Önska mig lycka till och håll alla tummar ni har!
Tack!


Sen behöver jag nya hörlurar till min iPod, någon som vill köpa det till mig?
Jag bara undrar.
Pusshej!

Divenire

Så där, mitt första pluggpass är avklarat, pausen är avklarad, middagen är avklarad och nu väntar två timmar med italienska texter och sen är jag äntligen klar. Tittar igenom grammatiken en gång till innan jag lägger mig sen och sen får man bara hoppas på det allra bästa. Det får bära eller brista, jag kan ju inte sitta hela dagen heller, då blir hjärnan alldeles för trött för att orka med själva tentan imorgon. Det allra sista kan jag ju dessutom titta igenom när jag åker tåg i en timme och sju minuter imorgon bitti.

Till mitt sällskap har jag Ludovico Einaudi. Alla låtar heter ju nåt på italienska, plus att det finns inga texter att vilja sjunga med i. Och lite musik måste jag ha. Så det passar perfekt.

Nu väntar Primo Corso på sängen, bara att bita ihop. Sen ska jag unna mig en Ben & Jerry's och en söndagsfilm!



Please, slow it down

Jag är hemma och jag lever. Det regnade och blåste ute och jag var glad att jag hade skjuts att vänta mig. Nu ska jag förhoppningsvis lyckas somna. Är inte det minsta trött men jag startar lite Vänner så somnar nog även jag om en stund.

Vet egentligen inte varför jag bloggade om det här, men ni kan väl läsa det och lyssna på en låt som får mig att somna gott ibland.
Pusshej!


And so I have for you

Lördagkväll. Jag ska på förfest, stannar nog vid det. Ska plugga HELA dagen imorgon så jag vill vara pigg. Åh jag längtar till måndag eftermiddag då tentan är över. Jag undrar hur precis allt annat man kan göra kan vara så mycket roligare än italiensk grammatik. Men det är väl bara att bita ihop.
Nu ska jag göra mig klar. Hoppas på mat här snart för jag börjar bli lite hungrig. Men nej, nu ska jag inte tråka ut er med detaljer om mitt lördagsfix utan jag ska nog göra nåt åt håret som ser rätt tråkigt ut just nu.
Ciao lovers!


Då kär vi väl då

It's like I'm walking on water

Fredag! Helg! Ah, underbart!
Jag sitter och gör ingenting och funderar på att göra iordning lite mat snart, kan vara en bra idé. Sen satt jag ett tag och funderade på vad det är som saknas i mitt rum. Nåt ser väldigt tomt ut. Sen kom jag på att jag ju städade lite igår, så det som saknas är högar av kläder och dammtussar i alla hörnen. Och nu när jag tänker på det känns det rätt bra att kunna se att det står en säng i rummet. Jag visste väl att jag hade en sån.

Idag har jag jobbat som assistent, gick väldigt bra, kom bra överrens med killen och allt. Sen blev det lite shopping på stan med Malin, man får passa på när Vero Moda har cluberbjudande och man precis fått lön. Inte fel. Men nej, mat var det ju faktiskt. Ska väl slänga in mina pommes i ugnen i alla fall. Ah, gott!

Helt plötsligt verkar det som att min mage inte fått mat på flera dagar, säkert för att jag ens nämde pommes. Bäst att sätta igång!

Ciao! (åh vilket tentaångestladdat ord!)

Peace out!


When it's going good, it's going great

Hur skadad kan man bli?! Här sitter jag, nyss hemkommen från mysig kväll med mina latinare och försöker förtvivlat ta mig in på facebook. Det går inte. Funkar inte. Jag kommer inte in. Det är nåt fel, nåt allvarligt fel och allt jag kan tänka är; hur ska jag veta vad som har hänt de senaste tre timmarna? Nej, nu får det vara nog. Imorgon ska jag inte kolla facebook, inte uppdatera facebook eller skriva till någon på facebook. Eller hur, det kommer jag hålla. Japp.

Men idag ska jag inte försöka mer i alla fall (bara fem gånger till) för jag ska ändå sova snart, för det är till att jobba imorgon, är lite nervös faktiskt för jag har ingen aning om hur dagen som assistent åt ny person blir men jag tror det kommer gå bra. Sen ska jag shoppa, förhoppningsvis i alla fall. Fast shoppa i den här staden betyder nån tröja på Vero Moda och sen kanske nya strumpor på Lindex men ja, det får bli bra. Sen är det kväll. och det ser jag fram emot.

Men nej, sova var det nu och det ska jag faktiskt göra.
Sleept tight!

Somnar med ett leende, för boy, vilken bra dag det varit!
Puss!

But I think you could save my life

Onsdag, ja veckan bara flyger förbi och jag har kommit in i någon slags "blogg-skade-period" vilket betyder att jag mer än gärna bloggar en stund om dagen. Men det uppskattar väl vilken läsare som helst I guess. idag har jag hunnit med en del, sett gårdagens House som helt försvunnit ur mitt minne, men mamma hade varit snäll och spelat in det. Sen hann jag med en fika med Lisen, plugg i någon timme, middag, träning i 1 timme och 5 minuter med Anna, sen kom jag hem, åkte och handlade och gjorde mig en grekisk sallad. Gott det. Och ja nu vet ni vad jag gjort idag, säkert nåt ni gått och undrat över hela dagen. Och snart ska jag hälsa på Bella en stund och tjata bort några timmar, brukar alltid vara trevligt.

Nej, nu ska jag lyssna på lite skön musik. Få lite kontakt med omvärlden och sen åka till Bella.

En annan sak: cdon's nedladdningsfunktion är snäll mot öronen, iPoden och min träning, men plånboken kommer inte gilla det. Två låtar till sen får det vara nog för ett tag.

Over and out!

Sitter och chattar med min kära vän Sofie och den här bilden får mig helt klart att längta tillbaka till sommaren, när vi gjorde Göteborg osäkert!

Pusshej!

Failure is the only way to learn

Jaha ja. Måndag och tisdag och jag kan inte säga att jag lyckats med så väldigt mycket. Igår lyckades jag missa att vi började två timmar tidigare än andra måndagar så jag kom en och en halvtimme för sent till skolan. Idag lyckades jag somna på tåget och vakna en station för sent. Hamnade i Skövde och fick snällt sitta där i 40 minuter och glo på ett grönt klistermärke och lyssna på musik innan jag fick ta tåget hem igen. Var till slut hemma vid nio och då bytte jag med en gång om för att sticka ut och springa, kändes som att jag behövde bli av med min känsla av misslyckande.

Nu sitter jag och kollar på en film om en tjej som misslyckas lika mycket om inte mer. Jag pratar självklart om Bridget Jones. Med lite tända ljus, filmen och lite té är det som om mina misslyckade äventyr aldrig hänt, men bara nästan. Imorgon ska jag spendera dagen med mina älskade italienskaböcker, ta en fika med Lisen och sen träna på gymmet. Känns som uppgjort för att jag ska misslyckas med i alla fall en sak, kanske blandar jag saften fel? Kanske ramlar jag av spinningcykeln? Kanske tror jag att det är spanska jag läser och tänker tillbaka på mina tre år som spanskastuderande. Eller så går det kanske bra, vem vet?

Nu ska jag se klart filmen! Natten!


Det är vid dagar som denna som man önskar att det var lördag igen då man kunde styla Zkillans lugg och dansa loss hemma hos Johanna!


All kinds of time

Idag är jag glad att vi har myten att tjejer kan göra flera saker samtidigt på vår sida. För det är det jag gör nu! En himla massa saker samtidigt. Jag planerar olika kvällar/eftermiddagar med tre vänner, jag lyssnar igenom lite ny musik, jag uppdaterar min iPod vilket verkligen är på tiden för den har varit orörd sen februari, jag kollar igenom lite italienska som ska vara klar imorgon, känns bra, jag plockar undan kläder som hamnade på sängen under min storm av beslutsångest gällande klädvalet i morse, gör jag nåt mer? Hmm jag försöker varva ner efter träningen, går så där, känner mig helt uppe i varv och lär ha svårt att somna ikväll. Men det är det värt. Men ja, det var nog allt jag har att sysselsätta mig med just nu.

En annan grej också; om det är någon vänlig själ som ska till Göteborg med 7.48-tåget imorgon får ni väldigt gärna kolla om ni kan se mig och i så fall hjälpa mig av tåget för jag lär ha träningsvärk så det bara skriker om det. Det är det också värt.

Nu ska jag forstätta med mitt. So long lovers!


Old old.


And I'm hoping that it's yesterday

Hej, jag är trött. Redigt trött. Just därför ligger jag i sängen och kollar på Shakespeare in love, bra film. Ska snart krypa ner i sängen på riktigt och sova till åtta imorgon. Så fort filmen är slut så är det dags att sova. Ska ju till skolan och läsa italienska i tre timmar och sen träna fysträning så det gäller att vara utvilad.
Gårkvällen var lyckad i alla fall. Förfest hos Johanna blir verkligen alltid lyckat.
Nu ska jag koncentrera mig på det sista på filmen och sen lägga mig.


Jag igår innan vi drog igång festen. Trevligt.
God natt!


I have to go out tonight!

Så där ja, då var jag klar för en partykväll. Blir helbra. Malin kommer hit snart och sen åker vi ner till Johanna och börjar kvällen med pizza och sen är det bara att köra på. Dans, dans, dans. Är sjukt danssugen så det blir nog en del.

Jag laddar upp med en massa musik, bland annat en goding från Rent. Kanske inte så vanligt men åh så bra!

Då kör vi!

And all I could think about was that one song

Fredag. Slut på veckan. Rent tekniskt sett helg. Bara att njuta.
Idag har jag hunnit städa, träna jobba, fixa och träffa Sofie. Mycket bra.
Snart ska jag iväg och träffa en saknad Bella, tjata lite och titta på ungdomar som lever livet på Ålle. Dom vet inte att det finns så mycket bättre än Ålle. Haha. Känns bra.
Imorgon är det bartömning på Plantis, kan bli riktigt kul.
Men innan det shopping i Skövde.

Ja, det var det jag hade att säga. Nu ska jag invänta ett sms och sen åka iväg och träffa folk.
Hej


Tagen med Webkameran, oj vilken kvalitet!
Night!

Just to be the next to be with you

Torsdag. Helt klart snart helg och jag ska jobba tre timmar imorgon, lite lagom faktiskt. Men först ska jag träna och städa så jag ställer klockan på nio och lägger mig nu. Att en ledig dag kan göra att man blir så trött. Konstigt.

För övrigt; att sitta i bilen runt tio på kvällen och bara åka en sväng när man är på väg hem från en vän blir så mycket roligare när en bra låt som denna dyker upp på radion.


Nu: sängen. Jag måste ju vara utvilad när det är dags för morgondagens alla äventyr. Natten!

I can't figure out just how much air I will need to breathe

Idag har jag blivit värsta bundis med en kändis. Och inte vilken kändis som helst, utan Tommy Körberg! Eller ja, bundis och bundis. Det är kanske ett starkt uttryck, jag hejjade på honom lite på Avenyn på väg till stationen när min pluggdate med tjejerna var slut. Eller ja, hejjade är väl också ganska starkt. Jag MÖTTE honom på Avenyn och gjorde verkligen allt för att ingen skulle märka att jag verkligen råglodde. Men det var ju ändå lite kul att nästan krocka med honom där. Oj, tänk om man hade krockat med honom, hur pinsamt?

För övrigt undrar jag om det kallas PLUGGdate när man läser några stycken italienska, äter kinamat, läser lite fler stycken och sen spenderar resten av tiden med att försöka lära en skåning säga mormor som vi här i Västergötland gör? Sak samma, sjukt kul hade vi i alla fall.

Nu var tanken att jag skulle se filmen jag köpte idag, men så såg jag att Miss Secret Agent 2 gick så det fick bli den istället. Sen ska jag sova, för imorgon ska jag träna. Muy bien! Eller molto bene om man vill säga det på italienska.

Ciao!


Den här hjälper mig att få bort Hemtex-reklam-låten från hjärnan, för den här är mycket bättre!

I'm more than a bird, I'm more than a plane

Jag åker till Götet idag igen för att traggla italiensk grammatik. Sen blir det pluggdate med mina italienskavänner Filippa, Emelie och Christin. Blir bra. Och under tiden som ni sitter här och väntar på nästa inlägg kan ni lyssna på den här mysiga låten. Hej!


Somewhere, yeah everybody starts there

Jaha, och då var helgen också slut. Känns som att all tid bara går så himla fort. Ena sekunden är det fredag eftermiddag, man slutar jobba och börjat förbereda för en bra kväll men sen nästa sekund är det söndag och alldeles för sent för att vara vaken egentligen.
Jag har hunnit med en himla massa idag. Pluggat, fixat inför tentan (som för övrigt närmar sig), gått en promenad, hälsat på faster, hyrt en film, sett en film och försökt ta det lugnt så min hals inte ska bli värre än den är. För imorgon ska jag träna.

Det har inte riktigt varit min dag idag, kanske är det halsen, kanske är det en vecka med för lite sömn eller så är det nåt annat, ingen som vet. Men imorgon är det en ny vecka. Full av nya möjligheter, och en pluggdate med italienskatjejer som jag ser fram emot. Och en massa träning, halsen får klara sig.

Godnatten!


Spenderar min kväll med den här tjejen i öronen, hon är grymt bra!

With the way things are

Söndag och jag pluggar, japp, idag med. det blir dessutom någon timme mer än igår men det är ju skönt sen när det väl är gjort. Som pluggsällskap har jag en kopp thé och Band of Horses i högtalarna. Inte fel. Igår var det tjejkväll med Julia och Emma, mycket trevligt!
Men nej, jag har en hel lista med saker som ska göras efter pluggandet så det är väl bra om jag fortsätter, satsar på att var klar om en och en halvtimme! Kan gå!


Bra låt!

Need a second to breathe

Jaha, då var det lördag. Jag sitter och nötar italienska och lyssnar på musik. Och försöker vila upp mig från festen igår som var en riktig hit. Sen ikväll blir det tjejkväll med fina tjejer, mat och säkert en himla massa skratt. Men först är det plugg som gäller. Känns bra att jag har jobbat hela veckan så jag inte har hunnit läsa någon italienska, vilket då betyder att jag har 30 timmar kvar att plugga. Det blir hela lördagen och söndagen så att jag får ihop mina timmar. Ja, för det lär jag göra. Finns nog många i min klass som verkligen sitter 34 timmar utöver våra lektioner. Ja, det tror jag nog.

Men nåt jag inte ska göra i alla fall är att sitta här med bloggen och skriva ner massa onödigt. Utan jag lämnar er med det här och så får nig underhålla er själva med nåt annat medan jag läser grammatik och annat sånt.


If i had my own world I'd build you an empire

Igår: Jobb i nio timmar på dagis med små barn som i stort sett precis lärt sig prata. Tror dom. Sen fixade jag mig ett gymkort. Jag, ja jag. På ett år, ett årskort. Känns lovande. Sen hade jag mysig filmkväll. Sen somnade jag, vid halv två.
Idag: Blev brutalt väckt av en telefon som surrade bredvid mig. Jag fick jobb. Det var bara att ringa hem bilen, göra mig i ordning och köra iväg för att jobba sju timmar som assistent åt en rätt mysig kille. Trots min sömnbrist är jag på bra humör och tog mig en cykeltur med Johanna till Donken, åt en glass, tjatade bort en lång stund och cyklade sen hem igen.
Imorgon: Ytterligare sju timmar som assistent. Träning. Fixa och ordna, och greja och sen blir det fest!
I helgen ska jag sova, plugga, träffa kompisar, kanske åka och lämna in min mobil, igen, och sova lite till för att ladda för en ny vecka med nya spännande händelser. Sjukt vad fort tiden går.





Hey I’m just lookin’ for a good time

Onsdag morgon, jag var uppe med tuppen, eller nja kanske inte riktigt, det beror ju på när tuppen gick upp. Men efter att ha haft svårt att somna två kvällar i rad är jag förvånad att jag lyckades pallra mig upp ur sängen i morse. Men ska man jobba så ska man. Och det ska jag, om exakt 24 minuter faktiskt. Så jag ska snart sätta mig på cykeln och trampa iväg till dagiset jag ska hushålla på idag. I nio tommar, men sen väntar både det ena och det andra så jag klagar inte. Och pengar är pengar. Och barnen är ju alltid rätt mysiga.

Men i alla fall, jag tog på mig en tröja med glassar på så jag hoppas det gör att jag går hem hos barnen, jag undrar hur många teckningar jag får med mig hem, i somras när jag jobbade på dagis blev det åtta stycken... Sju av dem var bilder på katter. Idag då? Kanske hundar? Jaja, vem vet, nu ska jag dra mig!

So long!

I want to hold you close

Jaha, då var det tisdag kväll igen då. En vecka går fort. Alltså nu lät det som att jag menar att veckan är över, men det vet jag gott och väl att den inte är, men det känns liksom som att det var två dagar sen det var tisdag sist. I alla fall, här ligger jag i min säng och styr upp en massa saker på samma gång. Jag ser på film, smsar, chattar, har precis avslutat ett samtal med Anna och fixar lite annat smått och gott. Känns lagom.

Nu ska jag se klart filmen, hoppas på lite mer kontakt med omvärlden och sen sova för att förbereda mig på nio timmars jobb på dagis imorgon. Blir tipptopp!


All in, all in for life!

Det allra bästa (jag menar så klart, värsta) är att springa in på stationen samma sekund som tåget går. Men har man en lärare som drar över varje lektion är det väl sånt man får leva med. Som tur är hann jag med ett tåg bara 25 minuter senare så jag kom hem i hyfsad tid ändå. Snart bär det av till första fysträningen och jag längtar! Dock kommer jag säkerligen dö av bieffekterna av Tjejmilen, jag pratar onda knän, träningsvärk överallt och ont i fötterna. Men idag har ju nya livet börjat så jag ska inte ligga på latsidan denna första dag (språngmarchen till stationen räknas inte!)

Nu är jag snart redo för första passet fysträning/innebandy, känns lovande den här säsongen.


Alive

Ja, jag lever, än så länge i alla fall, men jag har redigt ont i benen och är lite hungrig så jag ska kämpa mig upp för trappan, ta mig några mackor och sen landa i sängen för att ladda upp för en heldag i Götet igen, känns bra.


Ja, här kör vi på så gamla bilder som möjligt. Från 2008!

Nu ska jag som sagt ta mina tjejmilen-möra ben och slänga mig i sängen!
Over and out!

I won't let you down

Jaha, då var den här dagen också över, känns som att alla dagar bara flyger förbi och snart är det helg och Stockholm med Malin och Anna, kommer bli helbra! Kommer väl hem med en ny höstgarderob och en nysprungen mil i benen, och en underbar helg i minnesarkivet, känns helt rätt!

Ibland när jag inte har så mycket annat att göra läser jag inlägg i min gamla blogg, typ vad jag gjorde för exakt ett år sedan och sånt. Och nu undrar ni väl vad tusan jag gjorde då? (Eller nej det gör ni nog inte men jag tänker skriva det ändå).
Jag längtade efter en hel klass som var i England, och det var inte ens min klass.
Jag jobbade projektarbete med mina latinälsklingar (som ju för övrigt var här idag och det var galet trevligt)
Jag satt på körskolan och nötade körteori med Johanna (åh vad skönt att slippa sånt)
Och jag flummade loss med mina minst lika flummiga vänner på alla möjliga konstiga sätt.
September var en rätt grym månad förra året, hoppas den här blir lika bra!
Och dessutom, på måndag börjar det bästa som finns, Fysträningarna! Jag längtar!

Sen undrar jag en sak, om man verkligen går och längtar efter Cosmos Träning och Hälsa-tidning, har det gått för långt då?

Ciao, ciao!

Här sitter jag och lyssnar på musik och pluggar italienska. Bene! På nåt sätt ska jag plugga klart det här, packa och förbereda för en mysig kväll med mina latinare ( minus Klara så klart, hon kommer vara saknad!) innan sju så det är väl bara att ligga i. Men det har jag ju gjort hela dagen så det är inget jag inte är van vid nu. Har hunnit städa, plugga, varit på massa ärenden i stan och fikat med Bella, käre barn vad man hinner med mycket om man lägger energin på rätt saker. Och imorgon går tåget mot Stockholm och en helskön weekend med Anna och Malin. Blir störttrevligt!

Men nu ska jag skriva klart mina sista verb så jag kan hinna bläddra igenom min efterlängtade Cosmopolitan Träning och Hälsa innan jag måste bli klar med allt annat!


Så där ja, man måste ju lyssna på italiensk musik när man pluggar italienska!

I could hold you for a million years

Jaha, då var skolveckan över, fast det betyder inte att jag inte ska plugga stor del av morgondagen, och åka till banken, och köpa grejer till skolan, och städa rummet, och ta en liten fika med Bella, och PACKA inför Stockholms-weekend med mina bästa. Och sen träffa latinarna. Blir en dag full med saker att göra, men det hinner jag. Tror jag.

För övrig har det här INTE varit min turdag direkt, började dagen med stress och inställda tåg och avslutar dagen i sängen med halsont och magont. Det bara MÅSTE gå över om jag ska kunna springa en mil på söndag!
Så jag ska krypa ner i sängen, starta en film eller ett avsnitt av vänner och sen sova gott.
God natt mina vänner!


Här är till en av mina mest trogna läsare, min kära Lisen som ville ha lite mer musiktips här i bloggen.
Här Lisa, lyssna på den här och njut av en fantastisk röst!

RSS 2.0