But I choose the sun

Hej!
Jag är inne en snabb sväng och säger hej medan jag ändå äter! Var riktigt uthungrig och fixade ihop min efterlängtade tacogratäng! Så gott! Finns inget man kan äta så ofta som tacos i vilken form som helst.
Annars då? Jag har haft en superbra helg i Göteborg, myst med valpar, jobbat på mässa, träffat kompisar, myst hos Valle och bara haft det allmänt bra. Jag är nu laddad för denna vecka som är lite kortare, bara tre dagar i verkligheten och sen hem för påskmys!
Så med andra ord ska jag sätta igång med min del till grupparbetet, om en stund ska jag ringa och gratta min lilla favorittjej som fyller åtta och sen ska jag träna. Så nu är det full fräs som gäller! Hej hopp!
 
Jag och världens sötaste Sambala.

Say hello to good times

Idag är det torsdagen den 21e mars och snön faller ner, i stora flingor! Och hade det här varit mellan december och februari någon gång hade jag varit överlycklig. För det är mysigt med snö. Men nu börjar det bli lite tråkigt. Nu vill jag gå med vårskor och vårjacka. Men det kommer väl, det brukar det ju!
För tillfället sitter jag med nagellack som torkar så därför tänkte jag passa på att kika in innan jag fixar klart det allra sista här. Lite småstäd och disk från lunchen och sen är jag redo att ta mig till Göteborg och andra äventyr för en helg. Längtar verkligen!
Idag hade vi presentation av den första delen av vårt grupparbete och som det gick! Riktigt bra var vi, och jag är riktigt nöjd med vår presentation, den var snygg och vi hade ett bra flyt. Kändes väldigt bra!
 
Jag insåg precis att jag har bloggat så mycket bättre det senaste, effekten av att vara hemma mer och sova själv några nätter. Antar att det dalar ner lite nästa vecka, men jag ska försöka kika in och bjuda på bilder på en söt liten valp och alla andra roliga saker jag hittar på. Tror det kommer bli en bra vecka! Nästa helg bär det av hem till familjen också, ska bli kul! Det kommer vara rejält med full rulle men sånt gillar jag!
 
Ja, nu borde jag fixa lite här hemma så jag inte behöver stressa iväg om två timmar när jag planerar vara härifrån för att hinna in en snabbis på Maxi och sen ställa cykeln i Valles cykelförråd.
Hej då kära läsare, ni kanske inte är så många, men ni är tillräckligt många för att jag ska vilja dela med mig! Ciao!
 
Kanske kan någon slänga hit en resa till Grekland?
 

Go big or go home.

Hej hallå!
Oj vilken dag säger jag bara, känner mig helt slutkörd! Och än är det mycket kvar på min lista över vad jag ska göra! Men blogga hinner jag lite snabbt. Sitter och kollar på Helt Sjukt och har precis jobbat grupparbete över internet. Måste ge en eloge till min fina grupp, aldrig varit så effektiv så här sent på kvällen och dessutom utan att se eller prata med varandra mer än på den lilla chatten. Känns bra!
Och det är vad jag gjort hela dagen, jobbat grupparbete, sen varit på föreläsning om Ung Cancer med Jonna och sen tränat med henne och Sabina. Herre vad segt passet var idag, skönt som tusan nu efteråt men det känns att musklerna försöker hänga med huvudet som är supertaggat på träning. Så skönt och jag är så stolt över mig själv som tagit tag i det igen, det var svårt att komma igång efter krocken (snart fem månader sedan) och det gör fortfarande ont när jag tränat mycket men det får det vara värt, det är så skönt!
Imorgon blir det dock vila, kanske en promenix om jag hinner, jag känner redan nu att jag inte riktigt kommer hinna dock. Ska hem och äta lunch, se över allt hemma och sen bär det av mot Göteborg. Och igår fick jag veta att jag får hoppa in som reserv och jobba på TUR-mässan, ska bli kul! Är det någon liten läsare här som av en händelse ska dit får ni gärna komma och säga hej, jag förväntar mig en storbloggar-grej nu, att alla mina (fem?) läsare kommer rusande som horder och bara hoppar på mig. Eller? Ehm..
I vilket fall som helst ska det bli riktigt skönt att komma iväg på lite annat. Det är så mycket här och åker man hem på riktigt, alltså till Falköping, kan man heller aldrig riktigt släppa plugget. I Göteborg kanske jag kan sätta mig en stund på ett café och läsa men det är också allt, för jag har människor jag inte träffat sedan augusti där, plus så klart mässan! Sen är det så mycket annat runt om här. Men det behöver vi inte gå in på. Jag ska istället glädjas åt att jag imorgon vid den här tiden är omgiven av hundar, människor, katter och massa kärlek. Det ni!
 
Nu ska jag sätta igång med resten på min lista. Kör hårt helt enkelt!
Jag vill ha värme och sol!
 

Fight for your life

Hej hopp!
 
Idag är en bra dag, jag vaknade på bra humör, om än lite trött, kom inte riktigt i kapp det jag missade i sömn när jag inte kunde somna natten till igår, men jag är bra nära! Just nu sitter jag och lyssnar på musik från första combat-passet jag någonsin var på, för så där två år sedan och blir alldeles övertaggad på dagens träning som jag ska dra mig bort till om några minuter. Igår var det ny release på pumpen också, riktigt bra var den! Känner mig taggad på träning och livet i allmänt. Lite tråkiga saker som händer får väl hända, jag är glad ändå.
 
Så nu, iväg till träning sen lite kvällsmat innan det blir sängen och ladda för en lång dag imorgon, men det blir en bra dag, för det blir med folk jag verkligen älskar. Och sen är det bara en natt hemma innan det bär av mot Göteborg, har redan börjat packa. För jag vet hur det blir om jag drar på det. Då stressar jag i allt i en väska och sen glömmer jag hälften eller får med saker som inte är alls vettiga. Men nu så!
 
Jaja, sluta tjata känner ni nu, och det ska jag, för nu bort mot gymmet och BodyCombat! Hej!
 
Igår hade jag pannkakskväll med mig själv, mums!

It won't be long, I'll see you again

 
Hej hopp! Ny vecka, nya möjligheter, right? Startade inte denna vecka på superhumör tyvärr, låg och vred och vände mig till halv fyra. Var för utvilad efter två mysiga dagar, och var på ett väldigt besviket humör. Känner att jag haft rätt mycket oflyt det senaste och kände mig lite kass hela kvällen. Men som tur var fick jag bra uppmuntran av Valle. Och efter mycket om och men somnade jag till slut.
Men det är en trött Matilda som skriver idag. Jag är redigt slut och längtar bara efter att få lägga mig ikväll. Men jag tror dagen kommer gå rätt fort. Snart är det föreläsning, första i kursen Event Management och jag tror den kursen kommer bli riktigt bra, sen är det hem och stryka lite, sen vidare mot gymmet och pump och sen är det kväll igen. Tiden går fort! Efter träning ska jag unna mig pannkakor och riktig egentid. Ska bli skönt!
Den här veckan är bara fyra dagar lång för mig, i alla fall i Kalmar, sen bär det av mot nya äventyr. Och dessa äventyr sker i Göteborg! På torsdag bär det av mot Götet för TUR-mässa, födelsedagsfest och mys med hundar. Tror det kommer bli en riktigt bra helg! Helgen efter det blir det hemfärd och förhoppningsvis får jag med min familj på en dagstur ner hit till Kalmar sen så de får se den våriga sidan av staden (om våren kan bestämma sig för att stanna här på riktigt snart) och sen är det inte mycket kvar av den här terminen. Hejsan vad fort tiden går.
 
Nu ska jag snart fixa lunch och tagga till för föreläsning. Ha det fint! Ciao!
 

Ett snabbt hej

Jag ville bara kika in supersnabbt och säga att just dig känns livet toppen! Har spenderat denna dag på biblioteket med två underbara vänner, Sabina och Jonna, och vi har pluggat inför morgondagens tenta. Sen körde vi loss på gymmet och nu har jag mellanlandat för dusch. Men jag lever i alla fall, är glad och taggad på livet! Och ville passa på att tacka mina vänner för idag, de är nämligen för jäkla bra och sprider fantastiskt mycket glädje! Sorgen när Sabina flyttar hem kommer vara tung, men vi har en månad kvar, och den ska nyttjas! Nu in i duschen och sen middagsdejt och sista pluggrundan hos en fin en.

Puss!


Motivate me

 
Motivation ja. Förut idag hade jag ett ton av den varan, nu vill jag bara lägga mig och sova. Jag är fortfarande trött sen festandet i lördags. Oj så kul vi hade! Men man sover alltid för få timmar och det kände jag inte igår, däremot idag. Så för att komma igång efter en förmiddag på bibblan gick jag fem kilometer i solen, bra start efter en förkylning. Nu är det träningsmotivation jag har. Men jag ska vänta en dag till innan jag intar gymmet. Jag vet ju hur jag blir när jag har lite förkylning i mig. Men kroppen skriker efter hårdträning på gymmet.
 
Den här veckan är, som de flesta, fullproppad till max. Imorgon en heldag på skolan, ansökan till bESStis och sen träning på kvällen, sen väntar två heldagar på bibblan med tentaplugg deluxe för på fredag är det tentadags igen. Tiden mellan tentor går fort. Så denna måndag ska gå till sånt där jag inte hinner någon annan dag. Som att städa. Så en timme ska läggas på städ och disk och jag ska vara sådär effektiv som jag vet att jag kan vara. Sen ska jag plugga lite redovisning och sen lite tenta, sen tänker jag ta kväll och njuta av lite lugn. Kanske åka till stan och sova där, kanske sova här. Vi får väl se vad som bestäms, men i vilket fall som helst ska jag ta det allmänt lugnt. Det behöver jag den här veckan.
Fina fina Sabina och jag innan maskeradbalen i lördags.
 

This is home

Se där ja, blogglusten har visst kommit tillbaka. Idag tänkte jag dela med mig av en sån där konstig tanke och fundering jag kan ha ibland. Bara för att jag är på det humöret, känner mig lite flummig och djup på samma gång.
 
I alla fall, nyss när jag cyklade hem till Valle insåg jag att jag sakta ner lite för att kunna njuta av att cykla genom en tyst och lugn stad. Det är något jag uppskattar med Kalmar, lugnet på kvällarna. Det är vad jag är van vid och trivs med. Även om det självklart är mer liv här än i Falköping. I vilket fall som helst cyklade jag i mitt lugna tempo och återgick till något jag alltid älskade att göra förr, och egentligen gör fortfarande. Nämligen att se in hos folk. Nu ska inte det här låta som att jag är rena stalkern för det är jag långt ifrån. Jag tycker bara det är kul att se in i ett fönster när man susar förbi på cykeln och se vad folk gör, vad de ser på tv och hur deras inredning ser ut. Det är ett underskattat nöje, faktiskt. När jag bodde hemma och därmed bodde i hus tänkte jag alltid att det såg så underbart att bo i lägenhet helt själv. Att susa förbi ett hus med lägenheter var väldigt uppskattat, att se hur tanten på första våning kokade te och gjorde kvällsmacka och se hur familjen på andra våning gjorde läxor eller bar omkring på sin bebis eller bara se hur en annan familj valt att inreda fönstret på femte våningen. Ja, jag ville alltid vara en sån där person. Som helt ometveten om vad resten av grannarna gjorde stod vid spisen och gjorde te eller bara satt och pratade i telefon med en kompis. Och nu, nu är jag en av de där personerna, som har ett eget hem som jag är helt själv om att ansvara för och jag tycker jag gör ganska bra ifrån mig, jag städar en gång i veckan, om inte mer och tycker till och med att det kan vara riktigt kul. Jag diskar och ser till att ha mat hemma. Jag tar hand om det helt enkelt. Just idag har jag inte riktigt lyckats dock, det är stökigt i mitt kök efter min matlagning. Jag gjorde curry-kyckling och det är också något jag är stolt över, att jag hör kompisar säga "Jag gjorde din curry-kyckling idag" som att det är jag som kommit på det. Det är det säkert långt ifrån, men jag gjorde den en dag när jag inte hade något annat hemma att göra och det blev en succé. Jag är nöjd med mig själv.
 
Ja, nu blev det väldigt flummigt det här. Jag framstår som en stalker och ni kommer förmodligen bura in mig. Men jaja, jag ska återgå till att skriva bok nu när hjärnan är tillräckligt trött för det och medan Alex och Valle fortfarande pluggar. Hej så lång!
En liten del av mitt hem, som ni nog sett innan. Men jaja.
 

Cause on monday you will talk again, tuesday you will sing

Hej hopp!
 
Idag har verkligen varit en riktigt bra dag, och jag hoppas på att den slutar lika bra. Jag började dock dagen med ett ganska jobbigt humör. Skulle träna med Sabina vid tolv och vaknade hav nio (av mig själv trots sen kväll igår, ganska bra) med halsont, så klart ska sånt alltid komma när jag inte har tid. Så istället för träning åkte jag på föreläsning och idag flög den fram relativt snabbt om man jämför med igår. Skönt det. Efter den var det hem och äta lunch och invänta det jag väntat på i två veckor; tentaresulatet. Och jag var inte ens lite sugen på att se det. Så när det äntligen var dags tog jag lång tid på mig att logga in och scrolla ner. Och där stod det. Ett klart och tydligt VG. Jag har nog aldrig tidigare blivit så chockad. Jag hade till hundra procent gjort mig redo för omtenta och där står det att jag klarat av ett VG. Lyckan var total om man säger så. Jag bestämde då att fira med en promenad i solen och fick sällskap av fina Jonna, vi gick en sväng och sen ställde vi oss för att vinka på kungen och drottningen som var i Kalmar idag. Det var en kall väntan men det var det värt, där stod vi och viftade med våra flaggor och vinkade glatt. Sedan drog vi vidare, jag kom hem och tog världens längsta dusch för att värma upp kroppen, lagade mat och nu är klockan helt plötsligt kvart i tio och jag sitter och kollar på en mysig film i väntan på mysigt sällskap. Imorgon väntar en heldag med grupparbete, seminarie och sen Fråga Olle-middag, ska bli riktigt kul! Sen är det pluggdag efter pluggdag med ett break för en kul lördag med maskeradbal, så ja, den här veckan kommer vara riktigt bra!
 
Nu ska jag krypa ner under filten på riktigt och se klart filmen. Ciao!
Glad Jonna i väntan på Kungaparet!

Lately I've been..

 
Så där, skrivarlusten har kommit tillbaka, både blogg och bok. Nej, jag lovar inte för mycket för vi vet vad som händer, eller inte händer kanske är rätt uttryckt.
Låt mig säga som så här, tiden rinner förbi mig i ett rasande tempo och ibland hinner jag inte med. Men jag har jäkligt kul under tiden som jag försöker hänga med.
Men jag tänkte punkta ner vad jag gjort sen jag skrev här senast.
 
- Jag har haft redovisning och det gick bra.
- Jag har haft tenta, och det gick inte bra.
- Jag har haft tentaslask med 90talstema, riktigt kul.
- Jag har äntligen kommit igång med träningen igen, det känns i knät men det fungerar.
- Jag har varit hemma i Falköping och hälsat på och myst med världens bästa familj, släkt och vänner.
- Jag har varit på mässa, utekväll och myst runt.
- Jag har varit på combat för första gången sedan krocken, så skönt!
- Jag har blivit av med mina skor på gymmet..
- Jag har spenderat lördagen på stan med fika med Sandra, shopping med Sara där det blev en födelsedagspresent inhandlad.
 
Ja det var väl det, nu väntar tjejkväll med Sara och Sabina och sen sova. Imorgon träning och hemma-mys då jag inte få hem mitt myssällskap förrän på måndag, men det kan nog vara skönt med en hel dag för mig själv.
 
Ciao!
En söt kille som jag spenderade hela förra lördagen med!

RSS 2.0