Sunday

Helt totalt uttråkad idag. Jag har känt mig så oerhört rastlös, som att jag måste hitta på något att göra innan jag spricker. Men så kom jag till det andra lilla problemet. Jag kunde inte komma på vad jag ville göra. Men mamma sa att det var nyttigt att ha tråkigt ibland, så jag har väl varit välidigt hälsosam idag. Och då ignorerar jag den där texten Johanna skickade till mig för nån vecka sen som handlade om att man kan dö av tristess. Bara massa lögner eller? Men tråkigt vet man att man har när man:

- Skiver bok om helt ovärda saker.
- Uppdaterar Facebook fyrtio gånger på en minut innan man inser att ingen har skrivit någon ny status sen sist man kollade.
- Målar naglarna typ 13 gånger innan man är nöjd.

ja bara för att ta några exemel alltså. Nu ska jag ta den här uttråkade kroppen, lägga den i sängen och läsa lite bok innan jag ska somna till musik För så pigg som jag är nu kommer jag aldrig somna utan musik. Tror jag.

Good night!
Och inte ens min rubrik är kul.

Locka håret kanske? Nej sova var det ja. God natt!


We got more bounce

Vid såna här tillfällen älskar jag högtalare. Ah, musik.



För övrigt, musik är bäst idag. Spanska står på schemat. Film och glass står på tur. Helt okej.

Sundance Kid

Jag sitter och lyssnar på Kent. Sundance Kid för att vara exakt. Bra skit. Och jag sitter och skriver projekt, skräll? Men nu är det snart slut. Fattar inte att det har gått så fort med det här egentligen. Men det är ju helt klart något som har upptagit x antal dagar i veckan hela trean. Ska bli skönt att bli klara.

För övrigt: 80-talstema på Ålle och nada drag. Kom hem tidigare än någonsin men det behövdes. Men jag var ialla fall rätt snygg.

Tack till mina tjejer. <3

True chillout

Nu ska jag gå och lägga mig, ta min musik, starta den och sen somna med den i örnonen. För hur trött jag än är har jag svårt att somna utan musik ibland. Och jag har en känsla av att idag är en sån dag. Så jag ska lyssna på nåt mysigt i natt.

Jag var tvungen att göra klart en grej till projektet men jag gör det imorgon innan jag åker till skolan tror jag, är bara sista kvar ändå så det hinner jag. Och nu börjar jag känna en viss huvudvärk så jag tror det är bäst att somna nu.

Stan med Anna och en viss musik gjorde min lagom kväll flera gånger bättre. Bra bra.


Nu ska jag sova. God natt!

Min nedräkning börjar nu

Det var 100-dagars i Skövde. Jag agerade chaffis och fotograf. Jag var på förfest, jag dansade loss med vänner, jag drack massa kallt vatten, för det var rätt varmt där. Det var fullt med folk och det spelades bra musik. Jag hade kul, kul som bara den.

Att ögonen svider efter den sena natten och bristen på sömn och att halsen gör lite smått ont efter allt sjungande, det gör nästan ingenting. Det är det värt.

Skulle egentligen gått till skolan men min morfar är vänlig nog att köra mig så jag fick en extra halvtimme hemma. Så nu ska jag till skolan, ha spanska och sen sätta mig på en buss till Göteborg. Kan bli kul. Och att få sova på bussen kan ju bara gynna de flesta.

Over and out.

Stilla som när snön föll
stilla min nyfikenhet
du växte ifatt min osäkerhet

En låt som jag inte hört så mycket på men nu shufflades den fram i bakgrunden här och jag kände att den är bra den. Fin text. Bra bra, och bara att de sjunger om snö känns rätt nu för tiden, så det får nog bli dagens låt.

Songs in my head

Åh himla, himla iPod-krångel. Bara massa minus på det.

Bella såg skraj ut när jag kom tillbaka till Caffis och min iPod hade flippat ur, men jag har insett efter två timmars krångel att det inte var hennes fel någonstans. Nej min iPod besämde sig bara för att dö idag helt enkelt. Väldigt kul. Och den informerade mig om det på hela fyra språk, engelska, tyska, franska och kinesiska att jag skulle koppla in den i iTunes, för det förstod jag inte utan hjälp från min flerspråkliga iPod? Jag gjorde som jag blev tillsagd, och kopplade in den. "Gör en återställning" Stod det med svarta bokstäver. Liksom, inga alternativ eller nåt sånt, nej jag fick helt enkelt göra en återställning och jag och iPoden började om från början. Inte en låt var kvar och bara det krånglade järnet när jag skulle få in dem. Och ALLA mina listor är borta, min träningslista, min sovlista, min "jag sitter på ett plan"-lista, min "jag sitter i en bil"-lista och min "jag har lite sorglig musik här för att ibland är man på det humöret"-lista. Ja alla dom är borta.

Nu sitter jag här med en iPod med 1300 låtar, saknar ett hundratals låtar, har bara två listor som jag lyckats återskapa och undrar vad jag gjorde för att förtjäna det här.

Sen att 23 februari 2009 spenderades här är inget jag saknar. Nej jag saknar inte 20 grader varmt och tusen upplevelser. Nej inte alls så att jag får ont i magen.

Som ni alla förstår är jag grymt ironisk. Och den här veckan kommer präglas av Rom väldigt mycket. För det är så grymt saknat. och 2009 var ett år i sin egen klass.

Ingen vila, ingen rast

Då var man tillbaka i verkligheten efter två veckors ledighet. Det gick i ett mest hela dagen, engelska, latin, spanska, filosofi, promenad med Ebba till Ica och vidare till Emmy, möte med fika, hem och äta mat, läsa ut Hypnositören (läs den!), träna, duscha, fixa svenskan, en kort sväng film och sen helt plötsligt lite inspiration till boken. Bra produktiv dag tycker jag nog.

Dock gillar jag inte måndagar efter lov. Jag var alldeles för pigg för att sova mer än typ 4 och en halv timme i natt och inte ens musik hjälpte. Så när Tyler Hilton började sjunga Insomnia i iPoden, tyckte jag det verkade som musiken retade mig. Sen äntligen somnade jag och vaknade någon timme senare och stängde av musiken. Sen så fick jag sova ända till tio över sex. Vilken lyx va?

Så just därför ska jag lägga mig och läsa om en liten stund. Men först måste jag få ut fantasin på papper så det blir att skriva kanske 20 minuter till. Bra plan.

God natt då mina vänner.

Och en annan sak som känns oerhört galet, och lite tungt, är att det är ett år sedan jag var i Rom, lite så att man får ont i magen för att det var så länge sen och för att det har gått så sjukt fort!

In a moment, everything can change

Sitter här, nästan insnöad och nästan fantasilös. Tur att jag har en bok som ligge på min säng och väntar på att bli utläst. I stället för att skriva en bok som tydligen inte vill bli skriven idag. Så illa dålig fantasi idag helt enkelt.
Men det vankas äventyr ikväll i alla fall, då ska jag trotsa snön.

Bye!


Maybe not

Haha 2006. Vilket år det var. Eller ja, det var väl inget utmärkande år så där direkt men just nu har jag dykt ner i bilder och filmer (!) från just detta år. Himla vad kul jag har haft den senaste timmen. Jag var alltså lika gammal som min kära lillebror är i år. Lite twisted. Hittade några såna där galna filmer vi gjorde då. Vi hade stora drömmar om att bli stora stjärnor förstår ni. Det gick inte så jättebra, men vi hade nog rätt kul om jag kommer ihåg rätt. När vi sprang omkring i trädgården och sen saktade ner klippen på i MoiveMaker så att det blev slowmotion med lite härlig musik av Christian Walz i bakgrunden, ja då tyckte vi nog att vi var rätt coola.

Sen åkte vi till Kroatien och upptäckte det paradiset. Mys.

Nu ska jag komma tillbaka till den här tiden och ta mina trötta ögon och titta igenom Cosmo en gång till innan jag går och lägger mig. Också bra.

So long lovers!


I'm getting out tonight and you're not invited

Kate Voegele kan hon.



And I'm off

Jag vet att det är svårt över telefon.

Jag och Johanna har snackat sms över msn. Jag har fått ETT sms idag. Det är nog rekord. Och det kommer jag knappt ens ihåg att jag fick. Det snurrade till i min mobil runt halv åtta eller nåt, jag vaknade, öppnade smset och låste telefonen. Sen svarade jag på det halv elva eller nåt. För då var jag vaken på riktigt. Men tack till Anna för dagens enda sms i alla fall. Men så kom jag och tänka på en sak. Idag tycker jag att det är tråkigt att ingen hör av sig, men så finns det dagar då alla hör av sig. Då man bara känner för att slänga telefonen i väggen och låtsas att den försvann eller nåt, så man slipper svara på alla sms. Det kommer dagar då jag inte vill röra telefonen för att jag är trött på min touch och inte orkar pilla med alla ord som blir fel. Men det var längesen jag hade en sån dag. Så people: skicka lite sms till mig så jag får nåt att göra.

Haha, nu ska jag ta min bok, lyssna på lite musik och sen sova gott.
Good night!

Övrig onödig information: Jag vill springa. Och det är inte en sån där känsla då jag känner för att springa inom en snar framtid, typ imorgon, nästa vecka eller när snön har smält. Nej jag vill springa NU, när klockan är 00.07 och det är kolsvart ute. Det är tecken på infall.

Men jag lovar, jag ska hålla mig inne. Jag ska sova i natt och inte springa. Jag lovar.


Do nothing today.

Frukost + Vänner.
Träning, dusch, fix.
Vänner.
Fixa mat.
Mat + Vänner.

När man ser på det hela ser det ju ändå rätt produktivt ut. Eller?
Kanske inte men jag har faktiskt hunnit träna, äta, och kika några sidor i boken emellan alla Vänner-anvsnitt och ibland måste man få ligga och dega i soffan när man har lov. Ibland.

Nu: Iväg på andra äventyr och sen fota små barn på längdskidor. Det är vad jag kallar; onsdag.

Off we go!

Narcotic

Jag har kommit på att ska jag skriva såna där inlägg som är precis som jag. Ja då gäller det att hålla sig vaken tills man kommer till gränsen då det är nära att man somnar. Ni vet, när man har sett fyra avsnitt av Vänner och man liksom MÅSTE gå och lägga sig men man ändå kommer på att man kan skriva lite blogg ändå. Precis innan man ska dyka ner i sängen.

Jag har kommit fram till att Tictac inte är godis. Tack och lov, för jag är helt beroende. Jag kan dra i mig hur många som helst om jag har några hemma. Säkrast är det nog att inte ha några hemma. Men gott är det. Dock funderar jag på om det har gått lite för långt när man blir lycklig av den nya Tictac-reklamen på Spotify. Jag bara undrar.

Sen kan man vara väldigt ego så här mitt i natten och kolla på bilder på sig själv. Komma på hur mycket man saknar ett ställe som Rom och tycka att på vissa bilder var jag till och med snygg i mitt mörka hår. Men det är bara ibland.

Och en annan sak man kan göra på natten är att skriva ett sånt här inlägg. Ett som förhoppningsvis någon läser och inser vad som rör sig i huvudet på mig så här sent på natten. Så kanske man kan bota mig sen eller nåt.

God natt!

I hope we live to shout

Tisdag. Skövde med Lisen stod på schemat och det var väldigt trevligt det ♥.
Det provades söta spetsgrejer och fräna leggins med färgstänk i neonfärger. Nice.
Det åts lunch lite senare än normalt och det åts is. Och oj vad trevligt det var.

Det börjar dra ihop sig till House alldeles snart. Jag laddar upp med musik från serien och äter några tictac till. och så tänker jag läsa några minuter i min brutala bok. För den är bra. Det var svårt att slita sig i förmiddags och jag fick nästan springa till tågstationen.


Och så har jag provat vår och sommarskor. Jag vill ha värme nu!

Over and out.


En alla hjärtans dag för the lonley hearts club

Är man som jag, singel, över alla hjärtans dag kan man spendera denna dag på tusen mer sätt än om man är ihop med någon. Eller?

I alla fall, jag började min dag med en härlig promenad. Kändes ett tag som att jag gick så fort så att benen gick av men nej, de satt kvar när jag kom hem. Sen ställde jag mig i duschen och efter att ha insett att vattnet blir kallt mycket snabbare här än i Sälen gick jag upp och åt ungspannkaka med mamma och lillebror. Sen gjorde vi fruktsallad, jag och lillebror alltså. Och vi såg på Kvarteret Skatan. Shit vad roliga de här. Sen åkte vi och hämtade hans kompis Olle som är på besök till tisdag. Sen gjorde jag det där jag älskat sen igår. Satte mig och läste en brutal bok. Nice. Kvällen spenderades med Johanna. Vi såg Wallander, pratade om livet, framtiden och våra planer och hade det allmänt bra. Och nu ska jag prova kläder. Eller jag kanske tar det imorgon bitti. Jag ska leta alvedon och sova. För jag tror inte jag vågar läsa min brutala bok så här sent på kvällen.

Men jag ska första sitta och lyssna en massa på Michelle Featherstone som tydligen hittat till Spotify. I like.


Mycket fin!

You put the beautiful in life

Alla hjärtans dag idag då. Ingen speciell dag kanske egentligen. Det är inte så att jag går runt och tänker på vilken dag det är direkt. Men en del kanske gör det och då får de gärna göra det. Inte mig emot.

Jag ska i alla fall vara lite kärleksfull och låta det här inlägget gå till mina underbara vänner. Fina som få.



Eftersom jag citerade Five For Fighting i rubriken ska jag avsluta med att citera Three Days Grace.

Without you I'm no one, I'm nothing at all.
Tack för att ni finns! <3

Och den bilden är min bakgrundsbild. Åh vad söt jag är ;)


Transfer

Lite konstigt är det måste jag erkänna, men jag har haft en jättebra dag. Och vad har jag gjort då? Spenderat några sista timmar i ett soligt Sälen och sen suttit fem timmar i bilen med massa Kent, massa Jimmy Eat World och en del Carolina Liar, en galet bra bok och lite Ballerina-kex. Och det tyckte jag om. Jag blev liksom nästan ledsen när det blev för mörkt ute för att det skulle gå att läsa. Men jag löste det med ännu mer musik. På allra bästa sätt. I vanliga fall är kanske inte fem timmar i bil den bästa lördagen men idag fick jag inte nog. Hade lätt kunnat åka längre.

Det enda som är tråkigt med lördag då man precis kommit hem att man gärna träffar folk men de är redan upptagna med annat så man sitter här själv med Bon Iver. I och för sig inte helt fel.


Lördag kväll med det här blandat med lite Kent och annat bra är inte helt fel ibland.

I scream for you scream, you scream for icecream

Det bästa som finns är när pappa överraskar med en Ben & Jerry's för att han tycker jag förtjänar en. Mycket bra.
Det värsta som finns är när det är glapp i datorskärmen så man nästan måste ha den ihopvikt för att det ska synas nåt alls. Haha. Det är min torsdag det.

Tävlingar i pulkabacken.
Skidåkning med massa bra musik.
Pizza med hela gänget.
B&J's till efterrätt.

Bra.

Beautiful world

Alltså jag tror inte någon förstår hur underbart bra allt är här i Sälen! Trots snöyran idag har det varit en väldigt bra dag. Och vädret igår ska vi inte ens tala om. Så fint var det. Jag tänker inte åka hem. Haha men jag måste väl. Blir svårt att hänga kvar här när skolan börjar, när det inte finns någonstans att bo och typ när jag ska försöka ta mig hem igen. Så ja, jag får väl ta mitt pick och pack och åka hem på lördag som alla andra. Men det är ju långt kvar dit.

Imorgon och på torsdag väntar slalom för hela slanten. Nice!
Hej so long!

Från ett vinterlandskap till ett vinterparadis.

Efter att ha lämnat ett vinterlandskap hemma sitter jag nu här i stugan i Sälen, är alldeles för varm och har planer på att gå ut och köra pulkarace med Emma, Erik, David och Ludde, men vi får väl se.

Imorgon börjar skidveckan för mig, och jag hoppas det blir lika fint som det brukar.

För övrig tyckte jag om sista biten på bilresan hit, sol, snö som glittrade och OneRepublic spelandes i bilen. Och det gick familjen med på liksom. Kändes ju bra.


Så där ja, jag trivs bra här i mitt vinterparadis.
Hej!


Warm me with the touch of my hand

Idag:
Promenad till stan.
Shopping.
Promenad hem.
Inse att foten är halvt stukad.
Packning.
Städning.
Vänner.
Myskväll med Melodifestival och film.

Imorgon:
SÄLEN.


Just a ride

Jag är hungrig. Ska byta om från skjorta och leggins till pyjamasbyxor och Rom-tröja. Är lite fredagstrött. Ska väl sitta hemma hela kvällen. Är sugen på mer shopping. Ska snart till Sälen. Är laddad. Ska fortsätta med mitt.

Så vet ni det.


Då var det väl dags att hitta på något. Adios!


And all the wants

Jag vill

- ha alla mysiga låtar av Bon Iver som jag på bara en timme blivit blixtförälskad i.
- ha söndag, åka till Sälen och leva livet där en vecka.
- ha mars, åka till Stockholm och shoppa hela helgen lång.
- ha vår, kunna gå i tygskor och tunn jacka.
- ha vår, kunna ha solglasögon.
- ha vår, sitta i trappan vid huset och läsa en bok.
- ha juni, ta studenten, gå på bal.
- ha sommar, kunna bada, sola, åka utomlands, åka till Kungshamn, åka, åka, åka.
- ha sommar, springa i trappor vecka ut och vecka in för att tjäna pengar.
- ha sommar, kunna gå ut barfota och sitta och lyssna på musik på gatkanten en stund.
- ha höst, flytta här ifrån och börja ett nytt liv i en ny stad med nya möjligheter.
- ha 2009 tillbaka.

God natt.


Tonight

Jag pluggar spanska, vilket i sig betyder att när jag har läst meningen "Que soñeis con los angelitos" cirka fem gånger, tycker jag att glosorna sitter. Det är som jag alltid har sagt: Språk är logiskt. Sen lite grammatik och jag tror att provet sitter som det ska. Att jag har cirka två timmar innan skolan imorgon som jag kan ägna åt endast spanskaplugg känns ju faktiskt också helt okej. Jag stressar aldrig upp mig för ett språkprov, värre är det med natur.

Så när spanskan är klar för dagen ska jag ta bilen upp till Ica och införskaffa en B&J's och kanske en VeckoRevyn och sen sätta mig med två av världens bästa serier. Lite Vänner och sen lite Gilmore Girls så klart. Det ser jag fram emot. Det var längesen jag såg GG, och jag saknar det lite. Ni förstår när ni ser det här.

Någon mer än jag som tycker det påminner om mina egna galna samtal med folk som kanske inte ens fattar vad jag menar? :P


It takes a lifetime to be me


Wait it out

Bella skrattade åt mig och mina funderingar förut. Jag kom på det där med att man säger att man sammanlagt spenderar tre år av sitt liv endast åt att vänta. Tänk dig; tre år av ditt liv som du spenderar i kassaköer, väntandes på bussen, flyget, tåget, väntandes på vänner, på familjen, på besked, på det mesta egentligen. Tre års väntan. Men då kom vi (eller ja, jag) fram till att Bella måste vänta mer än mig, hon väntar ju på bussen nästan varje dag, det gör jag nästan aldrig. Och vad jag då undrar är: Finns det verkligen statistik på det här? Väntar man verkligen tre år av sitt liv? Och i så fall, kommer det jämna ut sig på något sätt? Kommer jag få vänta på en massa saker när jag blir äldre medan Bella går runt och inte behöver vänta på något?

Nej jag tror inte riktigt att det är så det fungerar.

Men jag vet i alla fall att vi idag väntade på en lektion i nästan fyra timmar. Sånt är ju kul.


Och jag vet att jag väntar på:

Sälen
Lov
Weekend i Stockholm
Våren
Sommaren
Studenten
Framtiden

Ja, det kanske blir tre år sammanlagt i alla fall?


Du är drömmarna jag drömmer ibland

Då var jag inne på det spåret igen. Drömmarna. Jag älskar att lägga mig och somna och sen inse att när jag vaknar har jag besökt ett stort antal andra världar. Jag älskar att drömma mig bort till varmare grader med mina kompisar och jag älskar att drömma mig bort till framtiden. Idag har jag mest drömt mig bort till Stockholm på alla möjliga sätt. Börjar tro att jag kan trivas som småstadstjejen som blir storstadstjej. Och det ser ut att bli en till weekend inom en snar framtid. Och det uppskattas ju också på många sätt. Möjlighetens land sjunger Kent, och det handlar nog lite om Stockholm, för där kan vad som helst hända.

Och så för övrigt, jag gillar inte naturkunskap, jag är inte taggad på att göra spanskaprovet en vecka före alla andra, jag är inte sugen på att vänta på en massa som jag vill ska hända nu men jag är på ett galet bra humör ändå och det känns fruktansvärt underbart bra!


Over and out!

RSS 2.0