Home is where your heart is

Hej!
 
Just nu sitter jag och har lagt ner böckerna för en stund. De ska med till Göteborg så kände att det var dags att lägga ner dem i väskan. Jag har pluggat hela förmiddagen och nu ska jag snart kila iväg till stationen och åka mot Götet för en helg med fina vänner. Vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Men jag längtar på ett sätt redan tillbaka till Kalmar. Kanske mest för att jag går in i en vecka som både är bra och jobbig. Dels bra för att det är sista veckan hos tanten, och sista veckan innan tentan så det innebär att efter nästa vecka bor jag i min egen lägenhet och dels så är första tentan avklarad. Men den där tentan gör ju veckan lite jobbig också. Hej, tentaångest! Men nej, det får gå bra.
 
Sen längtar jag tillbaka till Kalmar för att jag har funnit mig till rätta här. Jag trivs här. Jag har hittat helt underbara människor i denna stad och jag älskar omgivningen. Jag trivs här.
Hemma i Falköping finns så klart min fina familj (minus lillebror som finns i Torsby) och fina vänner, men det kommer vara helt annorlunda att åka hem. Åka hem till Falköping för att träffa de jag älskar mest kommer göra Falköping till en roligare plats än innan. Så visst är det fint att älska sin hemstad och även sin nya stad. Ja, livet är fint!
 
Jag har dessutom massa kul att se fram emot.
- Göteborg och krama om vänner, mamma och lillebror.
- Lägenhet!
- Ikeashopping.
- Mor och far kommer hit!
- Tentafest!
- Inflyttningsfest, kommer bli sjukt kul. En härlig blandning med TURare, vänner från hemma och kanske någon från någon annan klass på Ekonomihögskolan.
- Ladies Night! Det ska bli sjukligt bra!
 
Nu måste jag kila, hinner inte ens bjuda på bild idag!
Puss och hej!
 

Lägesrapport

Hej hopp!
 
Jag har tydligen gått tillbaka till det där med att bara blogga ibland, vilket är lite tråkigt för jag skulle gärna vilja dela med mig lite mer av vad som händer här i Kalmar. Men det är svårt. För det är mycket. Och jag hinner i stort sett mellanlanda hemma någon timme varje dag innan jag ska iväg på föreläsning, pluggdag, myskväll eller en spontan tvkväll med julmysplanering (nej, vi är inte tidigt ute).
Just för tillfället sitter jag och slurpar i mig en kopp te innan jag kickar igång dagen, det var svårt att komma upp idag men det ska nog gå att komma igång. Föreläsningen idag börjar klockan ett och innan dess ska jag hinna plugga lite, hitta något intressant om Linköping, åka till stan och klaga på en klänning, plugga lite mer och sen äta lunch. Men jag gillar att ha en del bollar i luften så detta ska nog gå fint. Efter föreläsning blir det möte med min arbetsgrupp och sen träning på Nordic. Underbart!
 
Och så ser dagarna ut, plugg, träning, något annat, plugg, sova, dricka te. Det är en students liv. Men oj, vad jag trivs.
 
I helgen blir det Göteborg där jag ska hinna allt mellan bio, middag, lunch med mor och bror och fest. Plus en himla massa plugg. Jag SKA hinna med allt.
Sen är det ny vecka, vilket innebär näsan i böckerna, träning och sen första tentan. Men sen, sen får jag min lägenhet!
 
Nu är mitt te slut och jag måste komma igång, puss och kram från en glad Kalmarbo!
 

Man ska ha husvagn

Hej hopp!
 
Ja jag säger då det, jag har nog inte kopplat hur fort tiden går. Jag har snart bott här i två veckor. Jag har endast tre veckor kvar tills jag får mitt eget, även om det känns lite som att ha eget här med då hon jag bor hos än så länge inte varit hemma. Det är också tre veckor kvar till tenta och jag sitter med böckerna i mitt knä redan nu för att få en överblick. Men jag är lite för trött för att läsa mer idag. Jag har inte sovit alls bra i natt, det var för varmt, det var folk som lät utanför och jag drog i mig en kopp te precis innan jag la mig så sprang på toa cirka fem gånger. Kommer bli ännu roligare i natt när jag idag har drgait i mig inte mindre än tre koppar.
 
Tänkte berätta lite vad jag gör här nere egentligen. Just för tillfället lär jag mig enligt Kalmar ESS att kombinera festandet med studerandet. Går så där, fast jag är glad att jag och de jag umgås med prioriterar studerandet istället för festandet. Vi har inte varit med på nollningen varken idag eller igår, igår blev det Thaimat istället och idag hemmaplugg. Men imorgon är det all in på sportsittningen!
I vilket fall som helst, det jag studerar är då Turismprogrammet och för tillfället läser vi Turismvetenskap 1 där vi idag pratade om olika sätt att transportera sig på semestern. Som bil, tåg, flyg etc. Vi kollade på ett klipp från Galenskaparna (Man ska ha husvagn, därav rubriken) och ja, jag känner nog helt klart att jag valt rätt. Känns bra!
 
Nu är jag alldeles för trött för att fortsätta med något annat än att glo på lite Vänner och sen sova galet tidigt. Imorgon är det plugg, föreläsning och fest som gäller! Ching!
 

Camilla, jag och Mirelle på kårkvällen förra onsdagen. bilden lånad av goa Robin!

Wake me up when september ends.

Hej!
Där gick det fort och en vecka passerade utan att jag riktigt hängde med. Och helt sjukt mycket har hänt. Vi kan ju köra en uppdatering!
 
Lördag: Sista dagen hemma, jag fattade det verkligen inte alls. Jag fikade med en vän, jag hälsade på kusiner och jag festade med mina finaste Julia och Emma. Sen såg jag E-Type med fina Sofie, Filip, Hampus, Erik och Zkillan. Jag och Filip sprang på honom (E-Type alltså) backstage när vi skulle hem. Galet bra timing!
Söndag: Jag vaknade, hade lite packningspanik och sen åkte tåget ner till Kalmar. Sa hej då till mor och far med tårar i ögonen, jag trodde inte det skulle vara så jobbigt! Sen var jag på picknick med min nya klass och älskade den redan från början.
Måndag: Upprop och nollningen var igång! Åh så kul, det var rundvandring och sen Välkomstsittning, mycket kul.
Tisdag: Stadsvandring med lekar och sen trubadurkväll. Mycket trevligt det med!
Onsdag: Klasskamp och vi kämpade verkligen helt otroligt, tyvärr förlorade vi förstaplatsen till civilekonomerna med endast två poäng som vi lätt hade kunnat ta igen om det inte hade varit för lite fusk. Synd men tvåa är fint det med. Sen var det Kårkväll med förfest vid havet och dans med de tjejer från klassen jag blivit mest bundis med. Sjukt kul!
Torsdag: Volleyboll och jag och Mirelle satt mest bara och åt korv och tittade på. På kvällen vräkte det ner så istället för grillkvällen med nollorna var det filmmys hos Elin med tjejerna och Robin. Mycket godis, mycket skratt och framför allt, mycket mysigt!
Fredag: Amazing Race, vilket innebar ungefär som på tv, minus massa resor, i ösregn. Men det var kul! Och sen kårkväll där jag dansade loss med Fredrika och Linnea från min kära hemstad.
Lördag: GardenParty där jag bara hängde någon timme, var tyvärr lite halvkass musik. Men jag, Jenny och Camilla hade kul på Max efter.
 
Så ja, idag är det vilodag och jag har sovit ut, handlat, lagat mat och städat och nu sitter jag i soffan och tänker enbart flytta mig från den när det är dags att sova.
 
Nu blev det ett långt inlägg här men ja, det är ju så att det har hänt mycket! Har lite svårt att fatta att det är september nu men tror den kommer bli en riktigt bra månad! Och när den är slut får jag min lägenhet!
 

Jag och några fina tjejer från klassen!

RSS 2.0