One of those days

Hej hallå!
Klockan är bara elva och jag har varit igång i fem timmar! Klockan ringde redan vid sex för att gå upp och följa Annie till tåget, blev perfekt för Bala att börja dagen med en promenad på över en timme. Hon har sovit ända sedan vi kom hem, på en kudde i mitt knä, supermysigt när det enda jag gjort sedan dess är att springa mellan tvättstugan och datorn där jag just nu sitter och pluggar tyska! Ska göra två presentationer så tänkte få klart texten idag så behöver jag bara slänga ihop en powerpoint till varje presentation och se ett klipp på youtube och sen är plugget klart inför tisdagen! Så idag kan jag ta helg tidigt då jag tänkte sitta med powerpoint på söndag eller måndag. Skönt! 
Efter promenaden smakade det extra gott med bananpannkaka med kanelstekta äpplen och keso, plus lite hallon och en stor kopp te. Riktigt fint! 
Nu är det dags för en liten promenad med Bala och jag ska passa på att ringa farmor och tacka för den fina filten jag fick av henne som Bala är superkär i och håller sig till hela tiden. Resten av dagen är rätt tom på planer, ska kika lite tv och bara mysa med Bala, imorgon är det mys med Nico och Alicia som gäller hela dagen och sen Så mycket bättre på kvällen med Bala i mitt knä, lugn och skön helg. En riktig Kalmarhelg, inga besök, inga resor någonstans och inga stora planer. Nästa helg är det bankett och eftersom jag känt mig lite förkyld i veckan passar denna lugna helg perfekt inför sista veckan innan banketten och sen fix med den hela lördagen och på kvällen är det dags och kommer bli riktigt kul! 
 
Nu ska jag kila ut med lilla busen som nog i och för sig föredrar att sova! CIAO!
 
 

Nån dag, när det är maj igen, ska jag se dig.

Det har nu gått lite mer än en vecka sedan min mamma ringde och berättade om att en kollega på posten hastig gått bort och jag har börjat greppa tanken att hon inte kommer vara där när jag återvänder till jobbet i jul. Jag tänker på hennes familj och jag tänker på alla de hon berört i sitt liv och hur hon inte ska vara borta. Hur orättvist och skört livet är. Men jag har också fått perspektiv på livet en aning. Och det har väckt en fråga hos mig som jag, av den enkla anledningen att jag måste få det ur mig, nu kommer skriva ner.

Hur länge och för vad får man vara ledsen?
Finns det en gräns för hur länge man får vara ledsen över något? Jag är fortfarande ledsen över det som hände denna höst och som gjort att jag inte mått bra. Men får jag fortfarande vara ledsen över det när jag vet att min kollegas familj har det jobbigare? Helt plötsligt kändes mina problem inte lika stora, för en stund, men bara för en stund. För efter ett tag, lade jag hennes bortgång till handlingarna över vad jag kallar sämsta hösten. Det är en stor hög av saker som gått fel. Av saker jag önskar inte hänt. Och där finns så mycket att ta av som jag snart ska ta tag i men som jag inte gjort än.

Mitt liv har inte varit enkelt i höst, på grund av många saker, en del som ni få som läser vet om, en del som ni inte kommer få veta, en del som har med skolan att göra. Men i allt detta, lever någon slags känsla av hopp. Hopp och hopplöshet går på något sjukt sätt hand i hand. Ja, det kommer bli tungt när jag har en bit kvar att gå. Ja, det känns som att jag förlorat en del av den charmen Kalmar har, även om jag fortfarande älskar denna stad och inte vill härifrån än. Ja, det är kämpigt att varje dag kämpa. Men jag finner någon tröst i mitt resonemang att inget leende är så starkt som det som kämpat sig fram ur en mängd tårar. Och därför är det okej att fortfarande vara ledsen, för när man inte är det längre, då är man gladare än någonsin. Och det är vad jag strävar efter nu. 

Från en helg i september, värsta månaden, men ser man det på mig? Jag tror inte det. 
 
Nu ska jag sova, jag har haft världens längsta dag i Växjö och imorgon måste jag hinna plugga innan jag hämtar Bala, möter Annie som kommer på besök och sen är det mys deluxe till fredag när hon åker hem igen! 
 

Man trampar snett, blir den man är

Hej alla! 
 
Denna måndag är inte bra. Jag är stressad som tusan och jag kan inte göra något åt det. För jag kommer ingenstans i plugget. Eller nu ljög jag för grammatiken är hyfsat klar och en del av kommunikationen också men jag kan inte motivera mig till det längre. Jag har suttit hela dagen med undantag för en timmes promenad och lite handling och mitt huvud klarar inte mer. Inte ett tyskt ord till. Och jag har mycket annat jag måste göra också. 
 
Jag fick lite panik förut och trodde det bara var två veckor kvar till tentan i grammatik men jag kom fram till att det är tre veckor kvar. Och på ett sätt är det skönt. Jag vill bara bli av med den här kursen jag plågar mig igenom. Den här hösten som jag plågar mig igenom. Samtidigt som jag vill stanna tiden här. Återuppleva helgen om och om igen, för den var så bra, och så mysig. Jag hade Bala från fredag eftermiddag och mamma och pappa var här. En lugnt och mysig helg. Precis vad jag behövde. Det var något vemodigt när helgen gick mot sitt slut. Jag har redan Bala-abstinens så det skriker om det. Hur ska jag överleva våren och sommaren? Den frågan ställer jag mig själv varje dag och ju fler gånger jag gör det ju svårare har jag att se ett svar. Men jag får väl göra det helt enkelt. Överleva. 
 
Nu känns jag så där deppig som jag inte vill vara men jag låter stressen över tyskan gå ut över det här, ledsamheten över allt annat gå ut över tyskan och det är en ond cirkel jag inte kan ta mig ur. Även om jag måste. 
 
Nu ska jag göra ett sista rus på grammatiken och sen får det vara. Jag kan inte göra mer än jag gjort idag och jag får ta att allt inte blev klart. Men tiden räcker inte till. Ikväll står fix inför jubileumsbanketten (som är nästa helg!!), fixa bilder till tyskatjejerna och skriva önskelista till jul på schemat. Ett fotbad och en mysig film till det så kanske humöret kommer upp sig. Om inte har jag alltid Bo Kaspers version av Titiyo från Så mycket bättre att nöta om och om igen. Den är riktigt fin! 
 
Mysiga lördagen <3
 

Songs to live and die by

Hej alla fans! Höhö.
 
Idag är det då alltså torsdag och min to-do-lista är inte riktigt lika lång som de varit de senaste dagarna. Jag gör en to-do-list varje dag för att hitta tillbaka till någon slags ordning i mitt liv och det fungerar faktiskt hyfsat bra. Pluggmotivationen är dessvärre högre när det kommer till grammatiken än det jag behöver göra inom en vecka men det får väl lösa sig. Jag har några dagar på mig och imorgon är förutom en grej med ESS ganska tom på planer. På lördag kommer mor och far och jag ser verkligen fram emot detta och ska försöka ta mig upp tidigt för att hinna plugga lite innan de kommer. 
 
Idag är det urtråkigt väder och hemma är det snö så just nu är jag lite deppig. Nej okej det är jag inte för denna dag började rätt bra med Balagos, promenad, och sen god lunch efter att lägenheten blivit tom igen, och nu har jag en timme till One Tree Hill börjar vilket jag tänkte se idag (hade på i bakgrunden igår och insåg att mitt favoritavsnitt går idag) och innan dess ska jag diska och fixa sista städet inför helgen. Och den riktiga anledningen till att jag tror att denna dag kommer bli bra trots vädret: Bio med Lisa och Christer ikväll! Vi ska se Hunger Games och jag kan inte förklara hur taggad jag är! 
 
Nu var ju tanken att jag skulle skriva en kort sammanfattning av det som istället blev lite längre men jaja. Igår gjorde jag för övrigt en lista med mål för 2014. Jag behöver visioner för att jag just nu bara går runt och gör det jag måste och ibland lite mindre. Jag är inte på topp vilket är okej men 2014 har jag bestämt ska bli MITT år på riktigt. Och listan med saker som ska göras/avklaras blev väldigt lång. Jag ska fota den i slutet av nästa år (om jag fortfarande har kvar denna blogg då) och så får ni se om jag klarade av alla mål. Spännande! Har även införskaffat mig en träningskalender till 2014 och det är något som taggar mig på vårterminen. 
 
Nu kallar disken på mig! Ciao!
 
Från helgen i Lund!
 

Space and time

Goddag!
 
Nu kommer jag ytterligare en gång till det där om tid. Tid fascinerar mig på ett ganska overkligt sätt. Jag tycker alltid att tid går att diskutera. 
Som den här hösten. Jag har varit väldigt missnöjd med denna höst och under september och oktober kändes det verkligen som att tiden stod still. Som att jag stod still och att alla runt mig sprang iväg. Det kändes som att medan folk runt mig var i slutet av september hade jag fastnat i början. Tiden rörde inte på sig. Då kändes det fruktansvärt. Jag ville bara ha december, jullov och åka hem och lämna denna höst bakom mig, denna hemska höst där det känts som att inte mycket har gått rätt. Men sen kom november. Och den månaden har sprungit förbi vilket i normala fall skulle göra mig överlycklig för jag hatar november. Men nu vill jag inte att månaden ska ta slut på något sätt. Visst vill jag ha december, julmys, glögg, jubileumsbankett, lucia, hem till familjen, fira jul. Men av flera anledningar kan jag inte riktigt släppa taget om 2013 än riktigt. En anledning förstår ni nog och den behöver jag inte gå in på. Men det faktum att när jag återvänder till Kalmar finns det några som inte finns kvar här och möter mig och som jag ska klara mig hela terminen utan. Några ska jag hälsa på men några inte. Och så min älskling, min gosebjörn, mitt lilla troll Bala, en hel termin och sommar utan henne och sen vetskapen om att jag kanske inte ens får träffa henne när hon är tillbaka, det gör att jag inte riktigt vill låta december börja. För än är det en månad kvar. Än har jag henne kvar. Men det får lösa sig, jag får klara det. Det finns inga andra alternativ än att bara klara det. 
 
Där har ni mina tankar idag. Lite djupa, flummiga och deppiga. Men det är lite deppigt väder så jag får deppa. Nu ska jag städa, träna och sen göra något otroligt odeppigt: hemmaspa och ta hand om mig själv. Jag är värd det efter två långa, sorgliga och deppiga dagar. 
 
 
 
Min favorithöstbild, på mig själv, 

No day but today.

Hello!
 
Den här veckan har gått sjukt fort måste jag säga! Det var ju måndag igår väl? Nej, inte det. Okej. 
Ja, nu ska jag inte flumma ihop något här utan skriva ett hyfsat bra inlägg om denna dag! 
Jag har inte varit så effektiv som man kan tro, men ändå har jag fått ihop väldigt mycket grejer idag! Bra jobbat tycker jag. Jag började dagen väldigt oeffektiv men sen handlade jag lite, plockade lite hemma, diskade och sen gick jag en skön promenad i det fina vädret och körde lite små styrkeövningar hemma, finns så många bra appar! Ska satsa på att stärka bål och rygg så min rygg inte mår så dåligt som den gör nu, vetekudden och stretching är mina bästa vänner just nu! Sen kilade jag in till stan för Donken-dejt med Nico och efter att Felicia hade joinat oss gick vi och såg IRL på bio, jättebra film, sätter igång mycket tankar! Efter bion åkte jag till Valle och hämtade Bala som är min ikväll och efter att ha lämnat henne i lägenheten blev det lite fotboll med Veron, det gick inte alls bra för killarna idag, väldigt tråkigt! Men hoppas på bättre lycka nästa gång! 
 
Nu har jag lanadat i soffan efter att ha mötts av en överlycklig Bala. Älskar att hur kort tid man än är iväg från lägenheten blir hon alltid glad när man kommer hem. Och hon är så mammig när jag är där eller hon är hemma här, följer mig överallt och gosar ner sig precis bredvid mig så fort hon får chansen. Nu är klockan redan elva och jag kommer nog sitta uppe någon timme till innan jag lägger mig, men imorgon ska jag försöka ta mig upp hyfsat tidigt för en morgonpromenad med Bala, scones till frukost och sen packa, plugga och gosa så mycket som möjligt med Bala.
 
Ja, det var det! Skriver något spännande imorgon också! CIAO!
 
Jag älskar dig så. 
 

Dear you

God morgon!
 
Idag är jag trött, jag är sliten, jag har ont i halsen, jag har inte riktigt haft en pepp vecka och mitt huvud dunkar! Men vet ni? Idag är jag glad ändå för idag kommer världens två finaste vänner hit till lilla Kalmar! Och helgen kommer bli så bra! Shopping, turistande (älskar att turista i Kalmar) och sen lite partaj imorgon, känns lovande. Och då gör det inget att veckan inte har varit så rolig. För hela meningen med veckan är ju ändå helgen, höhö! 
 
Igår hade jag en riktig slökväll och det var så skönt! Jag kom hem från stan/maxi vid fem och det enda jag gjorde fram till tolv var att äta gott, installera Sims (jag vet, men hallå, så kul) och se film, plus lite vettigt som att duscha, ha hemmaspa och fixa med filmen jag snart är klar med! 
 
Tyvärr kunde jag inte somna före halv två vilket var lite tråkigt för jag hade sett fram emot att vakna pigg idag och sen fixa det sista inför helgen! Men det hinner jag ändå, fixa alltså, pigg är en annan sak men det kan botas med en snabb powernap sen. 
 
Gjorde en kul grej när jag inte kunde somna, ja först försökte jag byta miljö och somna i soffan men det gick inte det heller. Men vad jag gjorde var att jag läste nästan två år gamla blogginlägg. Ja denna blogg har nog faktiskt fyraårsdag idag! Oj. jag har verkligen svårt att tänka att fyra år har gått sedan jag startade denna blogg, fyra år sedan jag var 18 och tog körkort och hade blivit dumpad för första gången. Det är längesedan men på något sätt så nyss. Men det var inte det jag funderade över igår när jag la mig utan jag hade en grej för sådär två år sedan där jag skrev "dagens tre" och det blev jag lite sugen på att göra igen så here we go!
 
Dagens tre funderingar:
1. Hur kan te vara så gott varenda gång?
2. När jag skaffar mig en egen hund, vad ska jag döpa den till? (har redan ångest över det, inget kommer slå Sambala liksom)
3. Hur kan det komma sig att jag, 8 dagar in i november månad tycker att den redan är på väg att ta slut? 
 
Där har ni lite att klura på, alla svar är välkomna! 
 Jag saknar sommaren och fräknar på näsan idag.

Trying is harder when you keep failing

Hej! Idag är jag trött och rätt nere, inte alls varit min dag och regnet och blåsten utanför fönstret gör mig inte på bättre humör. Men en liten uppdatering om vad jag gjort det senaste ska ni allt få!
 
Jag kom i lördags hem från Berlin och en riktigt kul vecka, mycket intressant att se, mycket shopping och mycket kul saker. Jag åkte direkt och hämtade Bala, landade i sängen vid tolv och sen spenderade jag natten med att gosa med den bästa jag vet, som jag älskar den där hunden alltså, livet utan henne kommer bli tufft. 
Söndagen gick åt till att rasta Bala, rensa avlopp och tvätta, och sen hem till Valle för att lämna busen och berätta om resan och äta lite. 
Idag har jag varit hyfsat effektiv men det tråkiga vädret gjorde ju sitt på humöret, spenderade eftermiddagen med att städa badrum och hall innan jag rusade iväg till bibblan i det hemska regnet och var på möte om en sittning som kommer bli så sjukt kul! Kom hem från mötet efter ett stopp på Maxi och satte mig för mat, nagelfix och har de senaste två timmarna fixat med en marknadsföringsfilm som jag är hyfsat nöjd med, ska pilla lite till med den innan jag lämnar in den till utskottet. 
Nu ska jag snart krypa ner under täcket med min nya Wellness-tidning och hoppas att regnet slutar till imorgon! 
 
Hoppas ni haft en roligare dag än mig, detta väder är rent deprimerande!
 
Posititvt med tråkigt väder: inviga det nya pannbandet från Forever 21 jag fyndade i Berlin! 
Ciao!
 

RSS 2.0