I can not drive these streets at night

Vårkänslan har varit på topp idag. Sånt gillar vi.


Sol, musik och en kamera gör mig så här glad typ.

Såg för övrigt Remember Me idag. Fin film. Med fint sällskap. <3

You were amazing to me, I was amazing to you

Idag är det verkligen vår. Jag gick upp vid halv tio och hann träna både löpning och styrka innan det var dags att dra sig neråt för att besöka mormor och morfar och flumma loss med kusinerna en stund. Blev några bra foton idag också. Väldigt bra!

Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta Mika i öronen (haha) och ta med kameran ut och fota lite. Egentligen vill jag ha en annan låt men nehe. Jag får fixa mig det på nåt sätt.

Dagens:


Running against the wind

Det är söndag vilket jag tycks ha svårt att komma ihåg. Hela veckan har jag varit lite lost när det kommer till veckodagar, i onsdags trodde jag att det var torsdag, i torsdags trodde jag att det var fredag och sen när det väl var fredag, ja då trodde jag att det var torsdag. Så att jag har smält ihop lördag och söndag och inte riktigt fattat vilken dag det är, det är inte så konstigt egentligen.

Jag har i alla fall hunnit med en del idag, lite Guitar Hero med bror, lite träning, lite kalas, lite tv och lite film. Och så har jag ju hunnit sitta här och glo en stund. Kanske inte roligast i världen men äh, det funkar det med.

Nu ska jag se på nåt trevligt och vänta på att klockan blir ett, då ska jag se på How I Met Your Mother, och kanske halvsova till det om det visar sig att jag är trött, hmm den chansen är inte stor. Någon mer än jag som njuter livet när det är lov?

Dagens låt:


Fast nu insåg jag att det har blivit måndag, haha lite lost när det gäller veckodagar var det va?
Och för övrigt börjar den där flummiga känslan man ha mitt i natten sätta in, kan bara sluta bra.

Almost lovers always do

Dagens låt, inte bara för att den är sjukt fin.
 
Och jag biter mig i kinden som förra året.

Sugar, we're going down

Det är lördag vilket för min del betydde lång härlig sovmorgon till halv ett! Skönt men nu är klockan redan halv tre och jag har inte gjort något vettigt, inte för att jag ens har något vettigt att göra så det spelar ju ingen egentligen roll. Men ändå liksom. Det handlar om principer.

En promenad med Sverige-flyende Anna väntar i alla fall. Man måste ju säga hej då innan hon drar iväg till värmare breddgrader. Tur att det bara är över påsklovet. Sen ska jag fortsätta vara hurtig och springa en sväng och köra styrketräning, för ibland är det bland det bästa man kan göra en eftermiddag, eller i mitt fall, förmiddag? Nej det blir nog eftermiddag ändå. Fast det inte känns som det.

För övrigt har vi ju lov också så det lär bli en del äventyr den här veckan vilket jag ser fram emot. Shopping, forograferande, fest och mysiga filmkvällar är vad som står på schemat hittills. I like.


Av någon anledning blir jag fotosugen av den här bilden...
Kungshamn 2008-12-31

On sleepless roads the sleepless go

Fredag och äntligen lov. Känns ju inte fel. Den här fredagen började innan torsdagen ens kändes som den var slut. Med andra ord, när klockan var tolv i natt var jag fortfarande klarvaken. Jag hade fått sms av Klara om Sture Linnérs död, vilket ju självklart var lite chockerande eftersom när vi träffade honom för två månader sen var han pigg som bara den, och det är sorgligt att han är borta. Så efter lite sms till Klara och lite musik somnade jag äntligen, med Jimmy Eat Worlds Hear You Me i öronen, ganska passande.

Sen flöt dagen med bara språk på rätt bra och jag kom hem rätt fort. Sen har jag inte gjort så mycket vettigt, mest målat naglarna för det är kul. Och ikväll är det party på g. Har inte en blekaste aning om när och var jag ska vara innan, och jag vet inte vad jag ska ha på mig, men sånt löser väl sig till slut.


On sleepless roads the sleepless go
May angels lead you in.


För övrigt en av de bästa låtarna som finns.


I wanna feel the sunshine, shining down on me and you

Idag kan ha varit den mest produktiva dagen på hela veckan. Tog sovmorgon till halv åtta, eller alltså jag hade sovmorgon till fem i nio men jag har en konstig vana att gå upp tidigare än jag behöver när jag har sovmorgon, men idag sov jag ut. Sen kom morfar och hämtade mig och så hade jag spanska, natur och filosofi (som i vanlig ordning spenderades i en datasal) och så latin där vi gick klädda i togor och hade det allmänt trevligt med ord som "Duo amantes" och "Devorata leonem", är inte latin fint så säg. Jag såg väl ut som en kvinnlig version av Ceasar och trivdes helbra med det.

Sen åkte jag, Ebba och Zkillan till stan och strosa runt där en stund innan vi åkte vidare till typ alla mataffärer och skuttade omkring inne på Ö.B. Jag och Zkillan provade den nya B&J's pinnglassen, Peanut butter cookie dough. gaalet gott!

Väl hemma tog jag mig en ordentlig löptur och avslutade träningen med lite styrka. Skönt så att ni anar inte!
Snart bär det av till stan igen för lite shopping med Julia, trevligt trevligt :)

Ja som ni ser, rätt produktiv dag, och nu ska jag skriva ett brev till en ansökan om stipendier.
Over and out!


I'm so tired of learning to talk

Onsdag; latin, filosofi, konsert, paus, konsert, bil hem, promenad till Anna, fira Malin, planera, gå hem, äta, gå iväg med skiva, komma hem, se på film, se på tv. Så lite på en så lång dag. Ganska konstigt ändå. Men ibland blir det så också, inget att klaga på.

Nu ska jag lägga mig, klockan är INTE elva än vilket betyder att det blir en tidig kväll. Haha, alltid något eller hur? Torsdag imorgon och sen fredag och sen är det lov. Det ska jag fira på något bra sätt, med typ glass.

Och den här låten: Den är.


Åh, så bra.

I love the rain the most, when it stops

Klockan är inte ens tio. Och här sitter jag i skolan och väntar på att tiden ska gå. Jag har redan slutat. Om lite mer än en timme ska jag klippa mig så jag orkade inte gå hem emellan, rätt onödigt kan jag tycka. Men sen ska jag hem och träna styrka och äta lax och se på film och läsa bok och lyssna på musik. Ah, livet leker när man slutar klockan nio.

Sen att det är tisdag och det är House är ju inget man klagar på, speciellt inte när man kan se det i sin egen säng. Då är det snäppet bättre faktiskt.

Och så regnar det så snön lär ju försvinna snabbare, fast att gå hem i regn är väl inget kul. Men jag får ju användning av mina cirka 10 låtar som handlar om just regn. Först ut blir Mikas Rain och Joe Purdys I love the rain the most. Sa jag inte att livet leker när man slutar klockan nio?

Nu ska jag, hmm, ja göra nåt annat än att tråka ut er med mitt snack om regn, musik och lax. Over and out!


All kinds of time

Det var lördag, jag vaknade vid halv tio och mycket snart efter det fick jag ett erbjudande om morgonpromenad, eller ja förmiddagspromenad kan man också kalla det. Beror på när man börjar räkna förmiddag. Sen började hemma-fixar-dagen. Det städades, togs ner hyllor, lampor och tavlor och sen sattes allt upp igen fast på andra ställen och även om det såg ut som ett kaosartat avsnitt av "Äntligen Hemma" (vilket det nog gör fortfarande) började jag se hur bra det kommer bli och imorgon ska jag upp och göra klart det sista. Och sen kan jag ligga där i sängen och kolla Johan Falk som börjar imorgon igen. Inte helt fel. TV på rummet at last!

Och MÅNGA timmar med borrande, skruvande, dammande och lite mer borrande blev det så jag var ganska glad när jag fick ställa mig i duschen och ta en paus från vibrerande väggar och skidor på tv:n. I en hel minut i alla fall, för sen blev det himla kallt i duschen.

Sen kalas för en liten stjärna och det var mycket trevligt.

Nu blev det musik och chatt med bästa Lisa. Också trevligt.

Life as it should be.

If you're lost, you can look and you will find me

Att det här är andra inlägget på cirka fyra timmar är långt ifrån bra. Men jag har verkligen inget annat för mig. Sitter och laddar klipp på youtube så har jag nåt att kolla på ett tag fram över, en youtube-evening helt enkelt.

Och så sitter jag med ögonen på Ginas sida och önskar att jag hade alla pengar i världen, men när man inte har det får man väl nöja sig med att titta på bilder, så länge i alla fall.


Och den här är kvällens bästa låt.

I'm ready so don't stop

Fredagkväll i tv-soffan. Ibland inte helt fel. Och imorgon ska jag och pappa ha en riktig hemma-fixar-dag så mitt rum blir äntligen klart, vill påpeka att vi började göra om där i januari. Härligt ändå.

För övrigt så gillar jag när man inte har engelska och det bara är att vandra hem vid halv ett och se en film och äta naturgodis.

Och en annan sak: Jag avskyr vår så kallade internetuppkoppling, funkar verkligen inte. Men den behövs väl kanske inte i soffan ändå.


This is your life, are you who you wanna be?

Alltså den här veckan är bara bra mest hela tiden. Idag blev det ytterligare en bra dag som började med latin och det är nog så att när det kommer till latinteater är vi nog bäst, sen var det filosofi då det mest klurades ut hur vi skulle fixa nästa äventyr. Detta äventyr blev en spontan och sjukt flummig resa till Skara för att se konserten vi sett två gånger tidigare igår. Men den var ju lika bra idag så varför inte liksom? Och vi hade ändå håltimme. Det blev som sagt mycket flummigt men åh så trevligt och det var härligt att se allt igen. Och rätt kul att skrämma livet ur Anna. Sen en helt galen naturkunskapslektion med teckningar som var helt av en annan värld och annat kul som inte borde vara med på en naturlektion men kul hade vi. Sen en trevlig eftermiddag med fler bra minnen satt fint. Bra dag med andra ord.

Och det här är anledningen till att jag spenderade tre minuter av även denna dag med ett stort leende på läpparna.


Och nu sitter jag och undrar varför tusan jag inte har lyssnat mer på Salem Al Fakir förut. Bra kille.

She's just reminiscing

Idag finns det ännu mindre att klaga på än igår. Vilken underbart bra dag det har varit. Började med temadag som vi var på i en timme, vi tog ett svep i caffis och pratade med en politiker, eller rättare sagt en politiker pratade med oss. Sen drog vi genom skolan och delade ut flyers till den konsert som skulle börja en timme senare. Så efter ett tag satt jag där på en stol och lyssnade på en väldigt proffsig konsert som Ny generation anordnade. Och chocken och glädjen när de började sjunga Switchfoots Meant to live går nog inte att beskriva med ord. Det kändes bra. Sen stan med Emmy och Johanna och sen hem för lite löpning. Mycket skönt. Väl hemma blev det lite mat till ett avsnitt av Förhäxad och efter ett sms av Malin blev det nostalgi på hög nivå!

Så nu sitter jag här och lyssnar på musik från en serie som gick ut på att alla vuxna hade dött och man målade sig i ansiktet och levde på med livet i olika stammar som alla hatade varandra. Kanske låter helknas men åh vad jag och Malin älskade den serien i sexan-sjuan.

Och det var en härlig tid då när den här serien dominerade tv-livet.

Enjoy my friends!

When monday comes around

Medan andra sitter och gör sig redo för en ny skolvecka som ju inte börjar förrän imorgon sitter jag och inser hur fantastiskt gott det var med Ben & Jerry's idag och chattar med mexikanare som vill lära sig svenska. Över msn, ja lycka till. Och så lyssnar jag på en låt om måndag. Mycket trevlig låt vill jag lova. Fast nu är ju snart måndagen över och det är tisdag vilket betyder temadag, konsert, sluta tidigt (I hope), gå hem, träna, gå ner till stan och kolla in saker inför sommarens äventyr, och sen slutligen lite plugg innan House som alltid avslutar tisdagar på ett bra sätt.

Förresten, min balklänning är finast i världen.


Och jag vill ha sommar nu!


Pocket full of sunshine

Idag finns det inte mycket att klaga på.
Studiedag som spenderas på bästa sätt med tidig uppgång och film till frukost.
Var ute och sprang vilket var galet skönt.
Hann se ett avsnitt av Heroes, nya säsongen är fantastisk.
Det är väldigt fint ute.
Jag ska prova min balklänning idag.
Jag har planer med Johanna.
Och att skolveckan inte börjar förrän imorgon är inte fel.

Bra dag med andra ord!

Days like this

Medan halva stan gör sig redo för fest och dans gör jag raka motsatsen. Jag sitter på en stol och lyssnar på musik av Jack's Mannequin, Dixie Chicks och Van Morrison, ganska härlig blandning. Slänger in lite Nickelback också, aldrig fel.

Idag stod shopping i Jönköping med mamma på schemat. Mycket trevligt och det blev en del shopping för mig, känns bra. Sen ska vi till mormor och morfar för tacoskväll och melodifestival. Inte helt fel tycker jag. Dock tror jag att jag ska ta med mig mitt popcornpaket så jag har nåt att gnaga på när de andra tuggar godis. Och så hoppas jag att alla festande galningar tar det lugnt och tänker på mig under en dans, det skulle väl inte skada? Haha.


Halmstad 2009, inte så tokigt.

Förresten: Årets första vårtecken: Jag åt glass utomhus utan att tycka att det kändes fel. Inte dåligt.


Sunshine of mine

Fredag, känns inte helt fel idag. Har varit en galet bra dag också. Började med en svenskalektion som var helt "out of this world" med världens bästa och flummigaste klass. Sen lite lunch, hämtande av studentmössor och jagande efter papper innan det var dags för spanska. Klockan gick fort och helt plötsligt var klockan tio i två och jag och Bella hade speaking. Skönt att alla Cambridge-grejer är över nu. Hem för lite tv och musik och nu ska jag ta en promenad i det härliga vädret. Vi hjälpte våren på traven genom att smälta lite snö idag också. Good deed.

Nu ska jag ta den här låten och ta en powerwalk. Adios!


Galet vilken röst man kan ha!

I need your breath in my lungs tonight

För det blir nog inte bättre:

Jag lyssnar mycket på Switchfoot these days, inget nytt under solen kanske men jag har upptäckt nya favoriter som har gömt sig i skuggan av Dare You To Move och andra storfavoriter. Det är både nya och gamla låtar men den här är i alla fall en av dem. Njut av den, för det gör jag.

Sticks and stones are never gonna shake me

Min senaste favorit.

Får nog bli vårlåten 2010.

I'd like to say that you're my only fear

Den här månaden firar jag ett år med älskade Angels & Airwaves. Jag kommer ihåg den dagen jag hörde Secret Crowds för första gången. Det var i början av mars förra året. Idag snubblade jag över Call to arms, och den är lika bra som alltid. Så ja, nu sitter jag här och lyssnar på den om och om igen. För den är bra.

When the storm brings rain snow fate of all kinds
You can feel almost anything
When the day seems to melt fall flat into night
You can feel most anything
When you can't go, you gotta get up and try
This is it can you feel me
When the bombs come down, you will make it alive
But only if you want to believe


Bra text.

För övrigt tänker jag nog stanna hemma och vila upp mig imorgon, så jag blir fri från min förkylning snart.
Over and out!

Och jag vill ha vår!

Today

Idag har jag skrivit massa engelska, firat med en B&J's, chillat i soffan för att bli frisk, varit med min nästan hela familj (pappa är ju i Dalarna och ska åka Vasaloppet) och lyssnat på musik. Nu ska jag äta, byta om till ännu bekvämare kläder och sen ligga i soffan hela kvällen. Det får man när man är jättemegaförkyld.

Och idag är den här låten min låt.

I've lived in this place and I know all the faces,
each one is different, but they're always the same.


Peace out lovers!

Kärlek är som sångerna vi hör

Det är fredag, många njuter av helg. Men jag ska ta en dusch och sen plugga lite engelska, ta några alvedon och sen äntligen leva fredagkväll på bion med min kära vän Julia. Sen ska jag sova som om jag inte kan annat och imorgon är det Cambrigde-examen. Jag säger då det; jag kunde valt bättre vecka att vara sjuk. Kommer antagligen vara hög på alvedon, hosta på de mest olämpliga tillfällena och inte höra nåt för att det känns som om hela huvudet är fullt av bommull. Men när jag väl är klar ska jag fira på något sätt.

Nu ska jag då låta duschen värma mig ett tag, kan behövas ibland, speciellt när man är förkyld.
Adios!

Sen att vi är rätt bäst har väl ingen missat? <3

All the way!

Host host. Hmm, ibland skriver jag det jag tänker, ibland det jag säger. Nu blev det helt enkelt det enda jag yttrade, några härliga hostningar (heter det verkligen så?). Och ibland är det jag tänker ganska snurrigt.

Idag var det spanska där vår spanskalärare sa till mig och Emmy att hon älskar oss, sen natur där vår lärare pratade sånt man inte bryr sig om, men vi antecknar ändå, sen latin som kan ha varit roligast idag. Det var pjäs, det var massa skratt och det var latin helt enkelt. Som det ska vara. Sen var det projektmöte med korv i bröd och en halv semla på det. Och imorgon ska vi redovisa. Därför ska jag, som är nattmänniskan nummer ett, gå och lägga mig nu, 22.28 och sova in allt om Sture Linnér och Parthenon. Kan gå bra.

Att inte glömma vatten, alvedon, halstabletter, usb och bok är mitt mål imorgon. Och klara redovisningen galant.
God natt!


Jag på väg till Stockholm med det bästa latingänget som finns. Klaras bild.


Fever, fever leave my heart alone

Jag är typ sjuk. Jag har nästan feber. Jag har konstigt ont i hela kroppen och känner mig stel i fingrarna. Och det kan inte komma mer olägligt. Det hade varit så mycket bättre om det hade varit nästa vecka. För den här veckan finns det bara dåliga saker med att vara sjuk.

- Det är Vasaloppet på söndag. Min pappa ska åka. Detta leder till att han knappt vill prata med mig just nu. För blir han också sjuk och inte kan åka blir han nog inte så glad. Så jag gömmer mig i källaren medan han pratar om att låna farmor och farfars hus.
- Jag ska gå i skolan hela 6 dagar den här veckan. Jag ska vara i skolan på lördag och göra Cambridge-examen. Scary. Är jag inte fokuserad kommer det gå åt fanders som man säger.
- Vi har projektredovisning på fredag, alltså hinner jag inte ens vara hemma och vila upp mig trots att mitt huvud bankar livet ur mig.
- Jag ska till Göteborg på söndag, till The Studio. Det är väl tanken i alla fall. De ringde nyss, jag vågade inte svara. Jag vet ju inte förrän imorgon om det blir av. Men det är inte för sent då så ha!
- Jag fryser halvt ihjäl när jag lägger mig, jag fryser halvt ihjäl när jag vaknar och ska upp men mitt i natten där någonstans vaknar jag klockan 3.34 för att jag är VARM.
- Och slutligen, jag blir alltid sugen på att träna när jag verkligen inte kan. Antingen mitt i natten runt tolv eller då jag är sjuk och inte får. Så gissa om jag bara vill sätta på mig skorna och springa ut och träna nu.

Nästa gång jag blir sjuk ska jag försöka passa in det så jag hinner vara hemma från skolan och vila upp mig.
Adios.

Och jag saknar ett litet hjärta som var på tok för länge sen man träffade.


This is gotta be the good life, this could really be the good life.

Bra bra bra dag. Och det trots halsont och huvudvärk. Men bra dag har det varit. Allmänt chill ändå. Lite projektfix, lite film, lite plugg, lite mer projektfix och en massa musik. Mycket bra. Om en stund ska jag ta min hals, en bok och en kopp thé och sätta mig vid matbordet och chilla lite mer. Kan behövas. Sen om en timme är det Hosue, ska man ringa Anna innan och bestämma det där som är till Malin som fyller år imorgon? Kanske man ska. Sen har jag ju bestämt vad jag vill göra efter gymnasiet också, inte fy skam.

Adios!


This is the time and this is the place to be alive

Igår satt jag och lyssnade på Jack's Mannequin, de har med en låt i filmen Snakes On A Plane och helt ovetandes snubblade jag på en ny låt, av ett nytt band och låten, som heter Wine Red, är galet bra. Känns liksom bra i hela kroppen. Härligt.


Den lär spelas en del. Mums!

RSS 2.0