And the years pass by, like stones under rushing water

Hej hopp!
 
Fredag och jag är allmänt slut i skallen. Jag och Sara sa hej då till Jonna vid fyra och hade cirka tio minuter kvar att jobba, tills vi insåg att vi behövde ta bort cirka 200 ord från en del i vår uppsats. Ja herre vilket teamwork vi gjorde så där på fredagseftermiddagen, satt till nästan halv sex och sedan åkte vi glada till Maxi, nu är det bara opponering kvar! Och de där himla individuella inlämingarna. Men sen är jag klar med första året på universitetet! Så skönt!
 
Idag sitter jag och gör, ja ingenting och det är SÅ skönt. Bara har tv:n på, skriver lite, spelar lite Sims (men jo det är kul!) och ja, unnar mig lite gott att äta och så vidare. Ska dessutom unna mig sovmorgon imorgon. Dock kommer jag komma i säng så tidigt att jag inte riktigt kommer sova bort hela morgondagen, känner för att vara så där effektiv och göra massor. Ska nog börja med en promenad och sen frukost framför tv:n. Mer då? Organisera lite hemma och börja se över packning, och sen träna innan jag landar någonstans för lördagskväll. Ingen aning om vad jag ska göra dock. Men det löser sig!
 
Nu ska jag återgå till Let's Dance och allt vad kvällen bjuder på!
Ciao!
 
 
 

Have you ever been alone in a crowded room?

Hello!
 
Solig torsdag, typ ledig torsdag och jag har det helt okej. Började dagen med att gå en liten promenad genom fantastiskt fina Kalmar med fin musik i öronen. Sen blev det frukost till Biggest Loser och påbörjan till en av två individuella inlämningar vi har i denna kurs. Nästan klar med en, känns bra. Efter det blev det lunch på Thaiställets uteservering med Valle, Alex och Alex och efter en kort vända på stan blev det tillbaka till datorn. Usch. Vill sitta ute. Ska i vilket fall ut med Sambala snart och vid fyra blir det träning. En ordentlig genomkörare för kroppen får det bli. Efter det väntar grill med grabbarna som ska tentaplugga så jag ska försöka få ihop början till individuell uppgift nummer 2 eller kanske skriva lite bok, medan de nötar ord. Känns konstigt att de ska göra tenta imorgon och inte jag. Att jag är ledig idag från b-uppsats för att Jonna och Sara pluggar tenta. Känner mig nästan lite.. ensam. Men jaja, imorgon är det full rulle igen och sen är det helg. Nästa helg bär det av hemåt för jobb. Så var det första året avklarat i Kalmar. Sinnes.
 
Nej, nu ut till parken med Bala, kanske sätter mig vid slottet med ett block och penna och gör lite mindmaps och sen tillbaka för gym. Heja mig!
Morgonpromenad i fina Kalmar.
 

Lost in the world

Okej, nej jag är ine vilse i världen, jag är vilse i huvudet. Vilse i akademiskt-snygga-ord-skogen skulle jag kunna kalla det. Jag har kört fast och vet inte alls vad jag skriver om just nu. Eller jo, det vet jag ju, men varje mening jag skriver tar ett år för det blir inte hundra. Behöver nog byta miljö, eller rättare sagt, sova en stund innan orden faller på plats. Konstigt det där, i min andra värld där jag smiter in när jag skriver böcker hinner knappt fingrarna med för att hjärnan kommer på orden så himla fort. Kan vara för att jag är trött och seg idag. Bakis kanske ni tänker, men nej faktiskt inte ens lite. Jag är trött för att så fort Valle hade somnat vid tre var Sambala helt stissig och pigg efter en snabbispromenad i blåsen (grillgaller blåste runt på marken och det var riktigt läskigt) så i en timme försökte jag få henne att lugna ner sig. Och så var det varmt som i en bastu så det tog ett tag innan jag somnade och sen vaknade jag strax efter tio. Vilket ju är ett ganska bra timantal sömnmässigt men jag hade behövt en timme till.
 
Mor och far kom i torsdags och efter två mysiga dagar åkte de igår igen och jag åkte på sommarmingel. Eller var det sommar? Det var ju så in i bomben kallt så jag kunde inte ens tänka mig att jag någonsin kommer kunna gå utan jacka på kvällen igen. Blir det aldrig varmt?
 
Idag sitter jag i Saras säng, skriver uppsats (ja, då när orden faktiskt kommer till mig) och dricker cola (undra hur länge sedan det var jag drack cola, dricker det aldrig för jag har något emot kolsyran, vill ha den avslagen, det var denna, då var det gott. Ja.) Ikväll ska jag göra pannkakor till Valle, fast ska nog se till att han hjälper till, han kan tydligen inte göra pannkakor. Indiskt, burmesiskt, mexikanskt och thailändskt kan han men inte pannkakor? Fullt normalt. Jaja, så min söndagskväll är pannkakor, film, ostbågar och gos med Bala. Jag bör inte klaga, så det gör jag inte heller.
 
Nu ska jag prova mina akademiska vingar och skriva en hejdundrandes analys av trender inom turism, häng på! Eller ja, det kan ni ju inte, men ni kan ju skriva något akademiskt ni med om ni känner för det. Jaja, hej!
Just det, i Kalmar går man med getter i koppel. Verkligen normalt!
 

Busy

Hello!
 
Torsdag, kaosmorgon och huvudvärk går väl att använda som ord för att beskriva starten på denna dag. Började med att inse att byxorna jag tvättade igår kväll inte ens nästan hunnit torka så det var bara att slänga på sig löpartightsen (som jag som tur var hade hos Valle) och cykla hem och hitta ett par andra. Tänk vad en kaffefläck från gårdagens match kan göra för en stressig morgon. Hann i alla fall till seminariet, redovisade lite vad vi jobbar med just nu och sen satt jag och lyssnade snällt på resten innan jag, Sara och Jonna satte igång med dagens arbete. Kan lova att jag är trött och bara vill hem nu, men det är bara att kämpa!
Huvudvärk har jag så det skriker om det också, så dagens träning blir ingen löpning utan en promenad och lite styrka hemma innan jag landar i soffan för första gången på alldeles överdrivet länge och inväntar mor och far som kommer på besök. Imorgon är en lika fullspäckad dag som innan och likadant på lördag, fast då är det inte så mycket plugg som gäller. På kvällen är det Sommarmingel med Kalmar Ess och lär väl bli party på det sen. Eller ja, det är ju party.
 
Ja, det är full rulle som vanligt. Men det är bara att kämpa på, sen är det sommarlov.. sommarjobb alltså! Men några veckor ledigt får jag i alla fall i augusti. Jaja, tillbaka till uppsats!
Åh nu kom söta Jonna med choklad till mig och Sara, så gott!
 
Snart sommar!

Lucky Strike

Hejsan hoppsan! Usch, sämst inledning på detta inlägg, jo man tackar!
 
I vilket fall som helst, idag är det måndag, ny vecka och denna startade med trötthet som heter duga. På riktigt. Jag kunde inte somna igår och ögonen svider som bara den nu, vill bara krypa ner i sängen men det känns som det är en bra stund kvar till dess. Men jag har sovmorgon imorgon så det ska nog inte vara så farligt att komma i säng lite senare idag. Sen all denna pollen gör ju inte saken bättre, och att lilla Sambala tar med typ all pollen in förvärrar aningen mer. Men jag ska inte klaga, att sova med en liten vovve vid fötterna är supermysigt.
 
Efter föreläsning och lite uppsatsarbete åkte jag och Sara till gymmet för lite styrka i form av Tabata-intervaller. Så skönt och så klart, tufft! Efter det åkte jag bara hem, lämnade mina saker hos valle och sedan fortsatte jag ut på en löprunda utefter ett nytt program jag testar, kul att ladda ner massa appar och testa nya program. Så idag var det en kvarts löpning som gällde, för att förbättra min kilometertid lite antar jag, kul var det i alla fall!
 
Nu sitter jag och väntar på att Valle ska komma hem och i denna väntan ser jag på Gossip Girl men ska nog ut med Bala en sväng snart.
 
Ja, det var väl det, helgen som var har varit väldigt mysig och lugn med allt från myskvällar, Eurovision och grill vid slottet. Mm, mycket skön helg!
 
Nej, iväg och promenera, eller gosa, Bala ser trött ut..
 
Grill i lördags, jag och Nico stekte en stund innan alla kom och jag säger då det, här ska man sitta, varmt som bara den!

Let the sun shine on your face

 
Åh så härligt väder det är idag! Dock spenderades första halvan av dagen inomhus med artikelletande, enkätfixande och intervjufrågor-skrivande. Men efter lunch gick jag, Jonna och Sara ut och lade oss på en filt i gräset för att bläddra igenom böcker och leta teorier till vår uppsats. Sen hann vi med lite slapp solning med skratt också. Perfekt dag med gruppen med andra ord! Just nu sitter jag och äter mellanmål; kvarg med blåbär och hallon och en banan, mums! Det är nämligen dags för löpning om en stund så passar på att äta lite innan jag packar ihop mina saker, åker till Valle och myser lite med Bala innan det verkligen är dags för löpningen. Blir en sväng vid vattnet idag när det är så fint väder, härligt!
 
Imorgon har vi seminarie och sen ska vi sitta med uppsatsen, känns som vi har ett bra flow för tillfället så jag är nöjd! Vi har kul tillsammans samtidigt som vi kan få bra fokus och säga till varandra om något inte riktigt passar in.
 
Mer att berätta då? Jaa.. Nej inget egentligen, min kära mor och far kommer hit nästa helg och sen är det bara två veckor kvar till sommaren. Känns även som att sommaren kommer flyga förbi med alla mina planer och jobb jag ska göra, kommer nog bli en bra sommar med mycket flänga omkring!
 
Jaja, tillbaka till mellanmålet och sen iväg! Ciao!

Så här bra kan man ha det!
 

I love the rain the most when it stops

Hej, ja jag lever, men det är knappt! Sitter i ett grupprum och skriver B-uppsats och insåg att fast jag skrev den rubriken har jag ingen aning om det regnar, är strålande sol eller snöar ute. Okej, snöar gör det nog inte. Regnat har det gjort i alla fall så jag håller mig fast vid min rubrik.
 
Sitter som sagt med uppsats, har äpplepaus och tänkte då passa på att blogga. För det var ett tag sedan nu och ni undrar säkerligen om jag lever eller inte. Men det gör jag ju som tur är. Sprang precis iväg och köpte en kanelbulle, det var länge sedan nu så den kommer sitta fint!
 
Ikväll ska jag till Felicia och mysa och sen ska jag hem och mysa framför min tv och min dator i min lägenhet. Ska bli rätt skönt. Imorgon ärdet full rulle med pannkaksfrukost och uppsatsskrivande hos mig och sen ska jag mysa ner mig hos Valle på kvällen efter lite träning. Ja, det är som det brukar, träning, plugg och myskvällar. Men det är ju inte mycket att klaga på direkt.
Nu ska jag fortsätta, ciao!
 
Vad jag vill göra idag: läsa bok och dricka te i mängder.

Tentavecka

 
Det är tentavecka och jag är alldels för instängd i min bubbla av service och hospitality för att hinna blogga. Är så illa trött på denna kurs! Men snart är den över och vi kan börja skriva B-uppsats. Sen är det sommar.
Idag har jag och Valle pluggat. Jag i alla fall, han har pluggat men inte lika mycket som mig. Dock har han nog en skönare tenta framför sig. I vilket fall som helst har jag suttit med min dator sex långa timmar och skrivit och endast tagit paus för lunch och promenad med Sambala. Så nu ska det blir skönt att läsa lite papper istället. Inte sitta med huvudet i datorn hela kvällen.
Idag är det paus från träning och det är ganska skönt. imorgon är det på gång igen och sen kommer Bella och det blir träning och massa annat kul då!
Nu ska jag klä på mig och sortera ihop min sammanfattning jag ska läsa igenom och sen åka till Valle för kvällsmys. Med andra ord: middag, promenad och plugg. Älskar tentaveckor verkligen. Hmm.
 
Jaja, hej hopp!
 
Igår efter lyckad föreläsning åt jag och Sara glass. Mycket gott!

Ny vecka, nya tag.

Hello! Sabina tyckte jag var dålig på att blogga så kikar in nu. Tycker dock Sabina borde blogga mer också. Hehe.
I vilket fall som helst. I helgen har jag haft Julia på besök och Kalmar bjöd på sol. Dock lite blåsigt i lördags men annars finfint. Vi har ätit gott, shoppat och tränat. Och även busat med Sambala.
 
Det är pluggvecka deluxe denna vecka. Presentation imorgon och tenta på fredag. Enda pluggpauserna jag tänker ge mig själv är när jag ska äta, sova och träna. Sen belönar jag mig med en myshelg med Bella som kommer på besök. Haft så mycket mysigt besök nu det senaste, vilken lyx jag har haft! I helgen blir det träning, mys och god mat, som denna helg med andra ord, som sagt, bortskämd på mysfronten just nu. Skulle vara kul med ett ordentligt party snart också, men det tar jag en annan helg tror jag, är så mycket annat att göra och tänka på.
 
Mer då? Idag är det måndag och jag har kickat igång veckan med grupparbete och är nu hemma för lite vilopaus, med andra ord: tentaplugg. Sen lite mellanmål och iväg till gymmet för ett ordentligt pass. Pump, rumpa/mage och lite löpning. Saknade löpningen förra veckan så behöver peta in mer löpning i schemat. Älskar att det bara tog några veckor med regelbunden löpning för att jag skulle vara fast igen!
 
Nu ska jag tentaplugga någon timme och hoppas jag kommer in i ett lika bra flow som jag gjorde igårkväll. Då lärde jag mig massor!
 
Puss hej!
 

In the light of day!

 
Åh så härligt väder det är! Mitt fönster står helt öppet och det blåser inte ens lite kalla vindar in genom det. Var som vanligt ute på min morgonpromenad innan frukost och det var riktigt skönt. Sen åt jag frukost, busade med Sambala och gosade ihop mig med Valle lite innan det var dags att gå till bibblan för att sitta med lite grupparbete. Efter det var det hem och göra lunch, åka till gymmet och träna med Sara, som vi har kommit igång! Och sen hem och städa. Imorgon kommer Julia och då får det ju vara rent. Positiva med att ha haft Sambala här är att det dels är lättstädat plus att man verkligen vill svabba och dammsuga golven. Mycket bra!
 
Hoppas Kalmar bjuder på detta väder hela helgen också, så himla skönt! Och vill ju gärna att Julia ska få se Kalmar från sin bästa sida!
 
Snart är det dags att packa ner datorn och åka till Valle på myskväll. Eller ja, pluggkväll blir det nog till mesta delen. Jag måste läsa en tråkig artikel och gärna lite sammanfattning och han hade också mycket att göra. Så är det att vara student. Jag insåg precis hur hungrig jag är så ska nog se till att göra mig klar att åka nu!
 
Ciao!
Några av mit Valborgshäng!
 

Just give me a reason

Hej hallå!
Onsdag, första maj, sol, busig valp, snart picknick med fina vänner och sen invänta den jag sover bäst med och där har vi kickat igång våren på riktigt. Igår var det Valborgsfirande i form av en lugn kväll med grillning, majbrasa och Krögers. En alldels perfekt kväll innan jag landade hemma ganska tidigt och sov som en gud hela natten med den finaste hunden i världen bredvid mig. Bättre kväll kunde jag inte fått. Idag började jag dagen med en promenad i solen och sen hem för frukost innan jag styrde kosan mot gymmet och en genomkörning av ben och armar/axlar. Säger då det, min rumpa har aldrig tagit så här mycket stryk på en och samma vecka, träningsvärken är som om jag aldrig någonsin haft träningsvärk innan och jag kan känna den när jag sitter helt still. Om det är skönt? Njaa, men i huvudet är det riktigt gött!
 
Snart är det dags för picknick vid slottet med fina vänner och jag sitter nu och laddar med musik. Mysigt som bara den. Ska ta mig en promenad med lill-busan ända till Valle och hämta/lämna grejer till picknicken så hon kommer nog vara helt färdig ikväll sen. Men åh så mysigt det har varit att ha haft henne här i veckan. Kommer nog bli tomt nästa gång jag sover här själv utan henne. Men nästa gång jag sover här är Julia här och det ska bli så kul att hon kommer på besök!
 
Har ni hört Pink och Nate Ruess duett förresten? Jag gillar inte Pink så väldigt men denna låt är mums. Tackar Märta för tipset! Kanske är det för att jag älskar rösten Nate Ruess har! Om ni inte vet är det han i Fun och tidigare The Format (som jag diggade hårt). Väldigt skön röst att lyssna till!
 
 

RSS 2.0