Nothing can save me but the sound of your voice

Dag 04 - Vad bjuder jag på för mat?

Jaha, ja det var ju en vettig fråga det. Vad bjuder jag på för mat? Jag bjuder knappt på mat, för jag är inget bra på det. Jag är ingen matlagarmänniska, även om jag önskar att jag var det, för det är kul när jag väl ställer mig där och gör mat, antingen till mig själv (jag gillar att laga mat till mig själv faktiskt) eller till någon jag tycker om (det var faktiskt kul att laga mat till Carl och han verkade nöjd). Men jag har ingen rätt som är min "nu ska jag minsann bjuda på mat"-rätt. Men grekiskt brukar gå hem. Dels för att det ofta är lätt att göra, och för att jag själv älskar det. Tzatziki räcker väl som förklaring?

Nu ska jag sammanfatta dagen i några ord och sen se klart en film innan det blir sovelse tll sju, wiiep..! Måndagen: Skypedate med allra bästaste Anna, skönt att höra att hennes röst var den samma som när hon åkte. Sen plugg, träning, film/plugg, mötegrej hos Ebba, promenad och nostalgi med Malin och sen hamnade jag här, pluggandes, tittandes på film och sittandes under världens bästa täcke i världens bästa säng (fast läser Carl det här är hans säng lite bättre).
Imorgon är det tågplugg, skola och tågplugg och sen ja, sen vet jag inte vad som händer.

Nu film och avslut på denna dag och detta inlägg. Puss på er.


Så här ska det se ut, detta är då INTE min kreation ;) Detta är från i somras och gosh vad jag vill tillbaka dit.


Everything that matters

Dag 03 - Min familj.

Ja, jag glömde av att skriva igår, eller ja, jag hann inte så jag skriver dag tre idag och så får ni nöja er med det! Och idag ska jag skriva om min familj. Min familj består av mamma Suzanne, pappa Mikael och Lillebror, Ludwig. Han är fyra år yngre än mig och går under namnet Lillebror, för han är ju min lillebror och det vore dumt att kalla honom annat, som Ludwig. Han hatar dock att jag kallar honom detta men det gör mig inget, för jag tycker om att kalla honom just Lillebror. Och nu har jag pratat om hans smeknamn flera rader. Nödvändigt. Men vad kan man säga? Min familj är bäst och mycket mer går väl inte att säga egentligen. Mamma har sina små smarta (eller ja) kommentarer, pappa har sina problem med att inse hur gamla hans barn egentligen är och Lillebror är jobbig, störande, dum och alldeles underbar så klart!

Just nu kollar jag på Eat, pray, love och inväntar Solsidan, sen blir det Time Out, Wallander och slutet på Eat, pray, love och sen är det sängen och förbereda för en lång måndag full med plugg och träning! Härligt!


Hittade ingen bild på mig och min familj på denna dator så jag tog en bild på vårt favoritställe. Vrsar, Kroatien. Dit ska jag tillbaka snart!


Every breathe is a second chance

Dag 02 - Låtar som berör.

Jaha ja, när jag läste den här punkten tänkte jag, ja men det blir ju lätt. Men ja, jag gillar för mycket musik för att inte göra den här punkten till en bok. Så jag ska försöka fatta mig kort. Jag gillar väldigt mycket olika slags musik. Är egentligen inte så kräsen, men för att en låt verkligen ska beröra mig ska den ha ett bra budskap, en bra melodi och kunna framkalla någon sorts glädje. Antingen en låt som jag inser att jag kommer kunna lyssna på och dansa till när jag är som gladast (för truth be told, jag älskar att happydansa på mitt rum) eller en låt som jag vet att jag kommer kunna finna lite tröst i när jag är ledsen. Mina favoriter är många och jag ska inte ens börja räkna upp dem. För ni får era musiktips här i bloggen ibland ändå. Men jag gillar när låtarna och artisterna inte är sönderlyssnade av alla på radio, jag gillar att det blir personligare för mig då. Därför lyssnar jag på sånt som Needtobreathe, Switchfoot, Tyler Hilton etc, etc, etc, etc. Ja, jag ska försöka dela med mig av lite mer musik snart!

Jaja, nu är det fredag, det är löningsdag, shopping imorgon alltså! Det är två, dos, DUE månader kvar till ROMA med Lisa, jag ska fredagsfika och mysa lite med min pojk. Och sen ska jag ha tjejkväll med mamma, På Spåret och Let's Dance. Ja, för att sammanfatta; den här dagen kan inte bli bättre! ♥


Okej, jo det kunde varit sommar, jag kunde dansat på ett tak och jag kunde haft Anna hemma. Men man får inte allt här i livet, och jag är bra nöjd ändå!
Pusshej!

I wear a halo

Dag 01 - Presentera mig själv!

Jag kör väl igång då!
Jag heter Matilda, är 19 (20 i augusti), bor hemma hos min mamma, pappa och lillebror som är fyra år yngre än mig. Jag bor i en lugn liten stad som jag faktiskt trivs bra med. Men är ganska nöjd med att kunna fly till storstadslivet varje vecka då jag läser engelska i Göteborg. Men som sagt, jag trivs med att bo här. Jag har världens finaste pojkvän så klart och massa underbara vänner. På fritiden skriver jag böcker, lyssnar på musik, tränar och umgås med mina fina! Ja, det är väl det mesta om mig just nu, ni kommer ju få reda på det mesta under den är månaden ändå. Haha.

Nu ska jag göra en pluggpaus på någon timme och städa rummet, laga mat till far min (hoppas han inte har ätit när han kommer bara, för jag får inte tag på honom) och sen ska jag plugga en halvtimme till innan det bär upp till berget för skidor, tänkte ta mig en mil idag! Och sen kommer Lisa och vi ska se om vi kan hitta några bra biljetter till ROMA! Underbart, underbart!
Men ja, städning var det ja! Hej!


And since I made it here, I can make it anywhere

Efter att ha insett att jag inte längre har något vettigt att skriva om här i bloggen ska jag, nejdå inte lägga ner, käre barn, var skulle ni alla läsare ta vägen då? Nej, jag ska vara en död fisk (dels för att följa strömmen, och dels för att min underhållningskapacitet är ungefär den samma som hos en död fisk just nu) och göra en sån däringa lista som nästan varje liten bloggmänniska gör nu för tiden. Så vet ni att det i alla fall blir 30 något innehållsrika inlägg inom den närmsta månaden, sen kommer kanske min bloggtalang tillbaka. Vi får se. Men så här lyder listan i alla fall och imorgon kommer första punkten!

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Låtar som berör
Dag 03 – Min familj.
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – I min väska
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här får mig att må bra.
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Något som förändrat mitt liv
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Ett ögonblick.


Nu ska hon alltså berätta hela livshistorien tänker ni. Och ja, så blir det!
Snygg bild förresten? Tänk att vara brun, sprallig och iklädd bikini.
Sprallig är jag väl jämt i och för sig.


Every night is a sunday evening

Jaha ja, det var visst ett tag sen jag skrev här. Har haft mycket och lite att göra på samma gång så jag har inte hittat något att skriva om. Jag har i alla fall haft en lång, ibland tråkig men för det mesta skön vecka. Det är konstigt hur tiden går. I måndags tyckte jag att tiden sedan familjen hade åkt hade gått riktigt långsamt fast jag hade haft en fullspäckad helg. Men nu när veckan är slut tycker jag det har gått jättefort. Speciellt den här helgen. I fredags var det utgång med Emelie och Filippa och igår var det tjejkväll med Lisa och emmy, och Johanna en sväng. Så nu är det helt plötsligt söndag. Jag hade hoppats på en söndagspromenad med Carl i det fina vädret men han kunde visst inte så jag får se om jag hittar motivationen till att ta mig ut själv. Förmodligen inte då jag redan varit ute en vända och handlat. Men jag får väl se.
Vid tre kommer Johanna hit och ser på Wallander och äter glass. Och sen ikväll blir det bio med Bella. Mycket trevligt!
Men nej mycket bättre än så här blir det inte. Hej så lång!


Gud vad jag saknar denna människan idag!

Valentine's Day

Happ, då var Alla Hjärtans Dag över, har väl inte varit den bästa dagen. Började med ett samtal med CSN som inte riktigt var vad jag hade hoppats på. Sen var det skola i alla fall och sen film i studarsyfte. Sen hem och handla för shit vad hungrig jag var. Sen film och en liten tur i bilen med Emmy, sen lite mer film och nu Glee och ett försök att få kontakt med Carl ;) Haha. 

Imorgon är det två föreläsningar och jag ska nog försöka gå så jag hinner med fyratåget för jag kommer hem så himla sent varje dag annars, hinner ju inte med annat än mat, plugg och kanske träning någon gång. 

Nej men om jag skulle ta tag i livet. Se klart detta avsnittet och sen sova. Hej hopp!

 

And when I looked into your eyes I knew it was true

Hej hopp! Jag har extremt tråkigt. Har sett "I rymden finns inga känslor" och den var riktigt bra. Och nu sitter jag och kollar på Glee igen, kommer ha tagit mig igenom den här säsongen väldigt snart. Har en nästan pinsam hög med filmer och serier att se den här veckan.. Min hög består av:

- I rymden finns inga känslor
- John Tucker Must Die
- I hate Valentine's Day
- Små skandaler
- Pretty Woman
- Funny Face
- Breakfast at Tiffany's
- Sabrina
- Killers
- Glee
- She's the man

Det var väl det ja, nästan pinsamt att jag hunnit med nästan halva listan sen i fredags. Men jag har ju faktiskt också hunnit träna, umgås med Malin och Sofie, shoppa, fira farmor, varit i Forsvik och lite annat smått och gott. Jag är sjukt effektiv alltså.

Imorgon är det då Alla Hjärtans Dag, jag ska fira med tågresa (dubbel restid som lektionstid, väärt?), film i studsyfte, och sen date med min fina vän Emmy, min kära pojkvän jobbar ju. Men jag klagar då inte, att umgås med Emmy är inget man klagar på direkt!

Men nu känner jag att det här inlägget är grymt långt och minst lika tråkigt! Så hej på er!

Into the sun

Då var det söndag igen, shopping, träning, filmhyrande och plugg står på schemat. Även lite städning tror jag, om det hinns med. Men först blir det i alla fall shopping i Skövde. Kommer väl slinka in på Cubus och leta upp en söt t-shirt för jag har verkligen fastnat för de där.
Men ska inte åka förrän ett till Skövde så hur det blir med skidåkningen idag vet jag inte, men kanske hinner en liten sväng.
Men i väntan på att kunna gå ner och låna mormor och morfars bil sitter jag och kollar på Glee. Mucho good!
Igår var det träning och Forsvik som gällde, trevligt trevligt.
Men nej, jag har inte mycket mer att säga. Just nu.


Sleepover

Hej Matildas läsare! (Lisa och Sofie)

Malin här! I kväll är det jag som bloggar istället för Matilda som just nu sitter å målar naglarna...rosa! Hon ser mycket konsenterard ut så jag skall icke störa!

Som titeln säger så ska jag alltså..sleepaover here..a´a, bara så!
Just nu kollar vi på filmen Funny Face med Audrey Hepburn och Fred Astaire, girls night in style, mycket trevligt!

Ha det fint å ta hand om er!

/ M


Feel this

Idag har varit en minst sagt konstig dag. Satt där på tåget och läste i lugn och ro och hoppades att mitt tåg inte skulle bli försenat eftersom jag bara hade en kvart från stationen till skolan. Vid Floda känner jag hur tåget bromsar in, inte så där att man egentligen reagerar på det utan som en vanlig inbromsning. Sen ser och hör jag hur de stänger av all ström och man tänker att det är nåt fel på strömmen. En kvart senare kommer beskedet om att vi kört på en människa. Det kändes riktigt obehagligt att veta att en människa dog bara meter framför mig. Hemskt. Vi satt fast i en och en halv timme och det var himla märklig stämning på tåget. 
Hoppas på bättre resa imorgon. 

Nu sitter jag och kollar på Cougar Town och sen blir det lite OTH innan sängdags. Ska bli skönt att sova idag.

Dagens låt:

http://www.youtube.com/watch?v=X6PmNFu9aMM

Hello world

Sitter och kollar på One Tree Hill, så fort avsnittet är slut ska jag stänga av allt och lägga mig och läsa lite, vet inte varför men jag har fått för mig att jag ska jobba imorgon och har därför lite dåligt samvete för att jag fortfarande är vaken. Men det är så bra det här.

Jag läste ett gamlat inlägg skrivet av moi, så klart eftersom det är min blogg och jag insåg ännu ingång att bästa inlägg blir det om jag inte är så vaken, eller så pigg när jag skriver det. Inte för att jag är så trött nu men jag går helt klart på övertid.
Jag tycker det är sjukt att den här helgen redan är slut. Över, finito. Den började ju NYSS. Men nu tar jag nya tag! Måndag och antingen jobbar jag eller så pluggar och tränar jag, i vilket fall som helst känns det som att det blir en bra vecka. Bara en vecka kvar till lite ensamtid i huset.
Men nu ska jag se klart One Tree Hill, läsa och sen sova, och så får jag se om det blir jobb eller inte imorgon. You never know.

Det sjuka med att klockan börjar närma sig ett och jag är vaken är att jag blir träningssugen. Inte bra.

Jag orkar inte hitta en bild att lägga upp faktiskt. Ni får klara er.

Float on

Idag är det fredag, vilket jag har lite svårt att greppa då jag varit "ledig" i veckan. Eller jag har gjort annat än att gå i skolan. Började ju med att köra Anna till Landvetter i onsdags, sen åkte jag med Carl till hans kompis Daniel i Karlsborg på kvällen, åkte till Örebro med dessa pojkar igår och flyttade möbler och gick på Ikea. Sen blev det fest igår kväll, eller ja inte så mycket fest kanske men jag var nöjd. Sen landade vi hemma hos Carl och jag låg kvar i sängen tills han kom hem från ett litet intromöte på nya jobbet vid kvart i elva. Skönt skönt!
Efter det blev det lunch på stan med Lisa och nu sitter jag mest här och göra inget. Ska bepröva mina ben (och min fot) på en löptur snart, orkar inte med gymmet idag, vill ha lite mer luft. Tror jag ska gå in på cdon on demand och köpa mig Three Days Grace nya först, de är sköna killar att springa till.
Sen ska jag ner till Carl och hämta min bok som jag glömde där förut. Och sen blir det Göteborg och en kväll hos Filippa.


Like my world's spinning in slow motion

Onsdag och jag gick upp den efterlängtade tiden fem för att klockan sex sätta mig i Annas bil och köra henne till Landvetter. Det var ju skönt att hitta dit (tack för GPS) och sen att säga hej då till Anna var lite konstigt, men hon kommer ju hem om två månader igen. Inte så långt ändå. Fast jag tror det känns som längre tid sen när det har gått några veckor. Jag har typ inte varit ifrån henne mer än två veckor på väldigt många år. Och jag är inte alls avis på henne nu, inte då. Haha.
Nu ska jag njuta av en ledig dag, och se till att få lite gjort. Först läsa lite i boken jag läser och sen byta om för gymmet. Känns bra. Sen blir det nog lite film och lite plugg på det. Sen Skidkulträning och ja, sen är även den här dagen över. Kan säga att dagarna och veckorna går väldigt fort. Det är snart helg igen och redan februari så det känns som tiden går lite väl fort ibland. Men det är väl bra det med antar jag!

Nej, nu bok! Pusshej!

RSS 2.0