Day off

Torsdag och jag är ledig. Sista lediga torsdagen innan augusti någon gång. Skönt! Både att vara ledig och att börja jobba, är rätt tråkigt att vara ledig varje dag när man behöver pengar. Men det har verkligen behövts. Har landat sedan sista kursen som var rätt intensiv. Vänja mig vid att vara ifrån Valle och Bala och att inte ha massor att göra varje eftermiddag/kväll. Nu ska jag snart röra mig till mammas jobb och möta upp henne för lite handling. Ska införskaffa presenter till lillebror som fyller 18 imorgon. Ganska overkligt att han redan är så gammal!
 
Imorgon blir det då kalas här, på lördag vet jag inte vad vi hittar på och på söndag är det kalas för Melker som fyller två. Så det blir en mysig helg och sedan börjar jag jobba på riktigt på måndag. Mycket jobb i juli vilket uppskattas och sen är det alltid skönt med ett arbete där man inte jobbar helger och därmed kan åka till Göteborg och hälsa på Valle.
 
Mer då? Jag och Bella har kikat på lite resor, jag försöker verkligen komma iväg, och främst till Sabina som jag saknar så det finns inte, men det vill sig inte till hundra. Jag får se hur det löser sig. Måste iväg, så mycket vet jag.
 
Nu ska jag ta på mig promenadkläder (eller ja, träningskläder alltså) och regnjackan och vandra upp till mor. Byebye!
 
Smarrig smoothie efter ett svettigt pass med NTC i hallen, heja alla träningsappar som håller igång mig i sommar!
 

Det här med träning

Senaste dagarna, senaste veckan, har jag funderat mycket över det här med träning. Varför jag gör det och vad som är så förbannat kul med det.

För min del handlar det främst om att må bra, jag mår aldrig så bra som när jag får röra på mig varje dag. Det är fruktansvärt skönt vill jag lova. Och sen är det ju förbaskat kul med träning också. Den här sommaren handlar för mig om att träna på egna villkor, det vill säga, utan gym! Jag har därför hittat appar och olika program som verkligen funderar, enlig mig i alla fall. Och jag kan därmed träna när jag vill, som jag vill och vad jag vill. Löpning är ju ett måste dock, jag har alltid sprungit. Det slog mig igår på rundan. Att jag alltid har varit en som springer. Att jag varierat åsikten om hur kul det är genom åren är en annan femma, men jag har alltid sprungit. I år mer än någonsin. Tror Runkeeper verkligen fick igång mig i våras när snön försvann och man kunde springa igen. Träning är en del av min vardag. Igår var det tugnt så in i, och benen värkte när jag körde ben/rygg på min ena app. Men jag somnade så gott på kvällen sen att det kändes tusen gånger värt det. Mer löpning kommer denna sommar, räkna med det! Träningen är min tid, min egen sak och inget som någon annan kan ta från mig, tror det är därför jag älskar det.
 
Sen att träningen har fått mig att bli helt beroende av alla snygga kläder folk har hela tiden gör mig lite galen, jag har inte råd att köpa alla snygga Nike-kläder för sjutton. Men det kommer väl, kanske i samma veva som jag har råd att åka var jag vill, när jag vill. Men den drömmen ska jag prata om en annan dag.
 
Nu ska jag klä på mig, hämta ett tågkort, träna, duscha äta pannkakor hos mormor (MUMS) och sen åkr jag till mina favoriter i Göteborg. Sämre kunde man haft det!
Hej!
 
 

Lucky Strike

Hello!
 
Måndag, jag blev ledig, vilket var bra, igår när jag kom hem var huvudet som en bomb, men idag är det lite bättre och jag hinkar i mig vatten och te och tar en lugn dag i form av tv, bok och sen en liten promenad med Anna för att komma ut lite i friska luften.
 
Tävlingen igår gick bra, var riktigt kul och jag hade bra hejarklack runt rundan. Efter det stod jag i regnet och kikade på de andra klasserna som sprang och sen åkte jag hem för lite styrka och fortsätte kvällen med tacos med ett härligt gäng. Hem och sova och trots att jag sovit ganska dåligt, vaknar alltid hur många gånger som helst när jag står på inringning för att se om någon ringt om jobb, är jag ganska utvilad.
 
Idag väntar inte mycket spännande vilket är skönt. Laddar för en händelserik vecka. Eller ja, jag ska till Valle på onsdag till fredag och sen på fredag är det ju midsommar och det firas med tre fina tjejer hemma hos Bella med kransar i håret och jordgubbar med grädde. Kommer bli mysigt!
 
Nu ska jag fylla på mitt vatten och se ett avsnitt 2 broke girls innan jag äter lunch!
Hej då!
 
 
.

Running to stand still

Hello!
 
Söndag och trots att jag vaknat några gånger under natten vaknade jag pigg och redo! Idag ska jag springa ett lopp här hemma och även om det inte är så långt (3 km) ska det bli kul. Kommer bli mycket löpning i sommar och för att inte tröttna på de vanliga rundorna och ensama träningarna är väl en tävling perfekt för lite variation! Jag laddar med te, SATC och bokskrivning. Om en timme är det smoothiedags och klockan tre går starten. Det stormar och regnar ute men jag är väl van sen all löptäning i Kalmar så det ska nog vara minsta problemet!
 
Efter loppet ska jag kika på de andra som springer och sen blir det hem för lite styrka innan jag tar kväll. I veckan väntar kanske lite jobb och sen avslutar jag veckan och börjar helgen redan på onsdag med att åka till Göteborg och mysa och sen firar jag midsommar med några riktiga favoriter. Kommer nog bli bra!
 
Hmm, nu började det åska också, tror jag. Jaja, nu tillbaka till boken!
 
Byebye!
 

These days

 
 
Jaha, tiden går fort när man har roligt heter det ja! Känns som jag gör allt annat än att blogga vilket är väldigt sant också. Men jaja!
 
Jag sitter hemma, har en latardag idag, eller ja, jag har tränat lite, lite styrka idag, löpningen skjuts på till imorgon då jag ska springa ett lopp här i stan. Efter många om och men bestämde jag att jag inte har råd att köpa sommarkort på gymmet här i stan där jag tränat förut så istället har jag laddat ner massa appar, kör combat i hallen från datorn, styrka från massa olika program jag hittat i böcker och på internet så jag har ett helt lager med övningar och som tur är har jag tillgång till vikter och hantlar i olika slag så det blir nog bara bra. Och så springer jag, så konditionen får sitt också. 
 
Idag är som sagt en lugn dag. Ska inte göra så mycket väsen av mig och bara ta det lugnt, vilket är skönt! Har varit ledig några dagar, jobbat två dagar och det har varit en väldigt skön start på sommarlovet. Enda som inte är så skönt är allt krångel med resan jag vill göra. Antingen kan inte folk, antingen vill de inte eller så antingen när man äntligen hittat någon att åka med (Christer) och hittat några bra resor meddelar Sabbe att hon inte är på plats när vi kommer utan är ledig och befinner sig på annan plats. Blä! Jag vill ju åka dit och jag vill åka utomlands. Kommer sluta med att jag är hemma i Sverige hela sommaren. min vanliga tur. Men det får lösa sig, på något vis.
 
Just nu sitter jag med datorn i knät, SATC på tv (alldeles för längesedan jag såg den serien) och ska nog se över min bok lite, ett mål med sommaren är att skriva klart boken. Det, läsa massa andra böcker, se över lite tyska, jobba, träna, lösa korsord och åka till Göteborg är några av mina mål med denna sommar. Ja, en del alltså!
 
CIAO
 
En av mina ledig-dag-frukostar, så härligt!

Summer days

Hej hopp!
 
Pausar från min solardag med lunch och rensning av nästa del i min lägenhet. Så sjukt vad mycket jag fått undan på bara några få dagar. Kläder som jag förmodligen aldrig kommer använda igen har fått plats i två pappåsar som ska bort. Tar förmodligen med dem till Falköping så får de stå där och har jag inte rört dem eller tänkt på dem på hela sommaren är det bye bye! Har idag rensat i bokhyllans två lådor och ska fortsätta med att damma den och sedan är det på skrivbordet för rensning. Så skönt! Dock varvar jag självklart detta med att ligga och lata mig i solen och sedan en liten löprunda på det innan jag åker och hjälper Valle med lite saker. Känns sjukt att det är sommarlov nu! För det är det, allt inskickat!
 
De senaste dagarna har verkligen ropat sommar på hög nivå! Har suttit ute på innegården hos Valle med Nico och boysen som pluggat sin avancerade tenta (jag och Nico satt som frågetecken igår när de förhörde varandra och konstaterade att vi nog inte läser något vidare avancerat) och solat och haft det allmänt bra, ätit glass på stan med Valle, myst med Sambala och varit på trevliga Kalmarkvällar. Idag blir det kanske middag ute med Valle och imorgon något lätt här på kvällen och en sista myskväll innan sommaren startar med allt vad det innebär, jobb, sol, Göteborg några vändor, träning, bad och förhoppningsvis Cypern (snälla håll alla tummar, jag kommer gräva ner mig totalt om jag inte kommer iväg, redan orolig för att ytterligare en ska behöva säga nej till mig och Cypern). Tror det kommer bli en bra sommar, ska äta ihjäl mig på grillat och jordgubbar och dricka massvis iste, isvatten och äta tusentals glassar. Vill åka en sväng till Kungshamn/Smögen också så det ska jag nog få in en helg! Tjoho vad kul sommaren kommer bli!
 
Nu ska jag göra lunch och sen ut i solen igen! Ciao!
 

Last days

 
Hej hallå! Ibland glömmer jag av att jag har en blogg. Men jag lever och jag ska försöka bli bättre på att blogga när sommaren kommit igång på riktigt, med andra ord; när sommarlovet kickat in på riktigt.
 
Idag började jag dagen hos min sjukling, (varför är det jobbigare att vara sjuk när man är kille?) och tog mig vidare till bibblan för lite småfix och sedan hem för att rensa garderoben. Tycker jag gjorde väldigt bra ifrån mig för jag är sämst på att slänga saker. Har bara bokhyllan och skrivbordet kvar att organisera innan sommaren nu och det gör jag imorgon/torsdag eller fredag. Sen kommer den där packningen jag ska lyckas med men det löser sig nog.
 
Dagen ska fortsättas med att skriva PM och reflektioner och sen köra lite combat innan jag med stor sannolikhet somnar, börjar känna av att man haft något att tänka på och göra precis hela tiden så när det är helg denna vecka kommer jag vara lyckligast i världen.
 
Jag vet inte ens vad jag ska skriva om nu, tror jag ska packa ihop och åka till Valle nu! Hej hopp!
 

RSS 2.0