It feels so real on the outside looking in

Hej hopp! Här sitter jag och kollar på film. Kollar på The Last Song idag. Har hört att den ska vara bra, men man vill ändå inte ha för höga förväntningar. Men ja, filmen börjar liksom med en låt av OneRepublic så den borde vara bra.
Har precis varot på kalas hos morbror Åke och fått i mig mycket god mat och tårta. Härligt med alla dessa födelsedagar.
Mer då? Idag är det måndag, jag började veckan med att vakna hos min boyfriend. Mysigt det. Sen hem och plugga och lämna in första engelskauppgiften. Känns bra.
Men nu ska jag koncentrera mig på filmen och boken jag försöker skriva, och så ska jag lägga mig sen så jag orkar upp till skolan imorgon.

Pusshej!

En liten bild på mig och min fina Anna som snart lämnar mig i två och en halv månad, himla gris alltså! ;)

Sunny sunday

Söndag och jagr har pluggat, sett på tv, varit hos Anna och hyrt film som jag ska se typ imorgon eller nåt. Men så funderar jag på en sak. Är det dags att sluta plugga när bläcket i pennan har tagit slut. Och ja, det värsta, är att den pennan varit min favorit i flera år. Shit vilket problem jag fick nu. Måste ner på stan i morgon och köpa en ny, svart bläckpenna.

Ja, då var även helgen slut, dock är jag ledig imorgon så jag hinner klart med min engelska innan vi ska på femtioårskalas hos morbror Åke. Han ska få en förstoring av ett foto på hans gamla motorcykel som jag tog i somras. Blev riktigt snyggt. Men jag känner verkligen inte att jag har mer att dela med mig av idag. Får nog avsluta detta meningslösa inlägg med en bild eller nåt och sen göra mig iordning för myskväll med pojkvännen!
Pusshej!


Ta mig utomlands tack!

But with what we have I promise you that, we're marching on

http://www.youtube.com/watch?v=wLhu0iR6DnA

Görbra!

Inte lika bra som den första versionen med bara OneRepublic men helt klart värd att lyssna på!

Friday madness

Så där, idag är det fredag och jag vaknade med magont. Hade lite ont i magen redan i onsdags så jag vågade inte chansa på att åka till Göteborg och skolan idag men nu känns det lite onödigt för nu mår jag prima. Vet inte vad det var men det kan ha varit för att jag åt så ojämnt igår. Åt alldeles för mycket på kvällen och hade inte ätit allt för mycket under dagen. Så det kan ha varit nåon reaktion på det.
Så nu tänker jag inte ligga på latsidan för det eftersom jag missar två workshops idag tänkte jag att det väl är bäst att plugga på det jag missar. Skriva klart min sammanfattning och plugga på grammatiken de andra gör på workshoppen. Sen ska jag se till att aktivera mig själv lite så jag inte blir sängsittande hela dagen. Det är så tråkigt. Får se hur det känns i eftermiddag så kanske jag hänger med Carl och fikar lite. Beroende på om det känns som nu eller inte.


Om cirka tre månader ska jag återförenas med mitt älskade Rom! Fantastiskt!

Music was my first love

Så här är det. Jag är fruktansvärt beroende av musik. Klarar mig inte många timmar utan tillgång till musik. Skulle jag tvingas välja mellan mobil och iPod under en hel vecka skulle jag välja iPoden. Jag har musik till ALLT. När jag åker tåg, när jag har svårt att somna, när jag har lätt att somna, när jag tränar, när jag går någonstans (om sträckan är längre än två minuter), när jag går brevbäring, när jag är glad, när jag är ledsen, när jag skriver, när jag redigerar, när jag bloggar och när jag bara sitter. Det här är förmodligen något ni redan vet om. Men jag säger då det. Utan musik är jag inte mycket. Och låtar som blandas fram på min iPod kan vara låtar jag spelar hur ofta som helst, låtar som jag bara lyssnat på en vecka eller låtar som jag inte hört på över ett år. Och så kommer den där lyckliga känslan tillbaka, den man fick första gången man hörde en bra låt. Idag var den låten - Never say Never av The Fray och den har idag spelats x antal gånger i mina öron. Lika bra fortfarande.

Tydligen går det inte att lägga in videoklipp på bloggen, vill ni höra får ni leta själva.


Nu ska jag snart sova, imorgon ska min effektiva sida fram. Ska plocka lite hemma, plugga, organisera mina engelskapapper och lite annat smått och gott, sen ska jag äta på Wokis med Malin och Anna, lite avskedsmiddag eller nåt. Hemskt konstigt. På onsdag ska jag köra Anna till flygplatsen. Sen ser man inte henne på över två månader. Hjälp vad konstigt.

This is me

Okej, jag ska ta och erkänna en sak. Jag är absolut inte världens smidigaste människa. Under helgen har jag lyckats med små misstag som bara jag kan göra. Det första jag gjorde var att sätta mig på en SEMLA. Jag här kommer min fina pojkvän med semla till mig på fredagkvällen och när jag inte orkade mer än halva lät jag den stå en stund. Ja, i sängen. Och sen slutade ett litet fjärrkontrollskrig med att han kittlade mig och jag satte mig rakt i grädden. Fint ska det vara. Nåt annat jag lyckades med under helgen var senast igårkväll när jag skulle gå upp på toaletten vi har uppe för att hämta en toarulle till "min" toa nere. Det slutade med att jag drar tag i fel handtag så jag öppnar det övre skåpet istället för det undre och får det rakt i pannan. Görbra. Det värsta är att det här är så typiskt mig.

Idag har jag jobbat, och jag hade enorma planer på att vara effektiv idag. Efter jobbet skulle jag: Gymma, beställa present till morbror, plugga, städa, skriva, blogga, fota, redigera, redigera och annat. Men istället ringde chefen mig på brevbäringen och frågade om jag kunde jobba kväll också. Kunde inte med att säga nej så det blev till att åka och tuffa runt i postbil några timmar och sen inte mycket mer än så. 

Nu ska jag nog krypa till kojs, läsa lite, försöka komma ihåg att INTE spola på toan innan jag slocknar, de har stängt av vattnet här i natt av någon anledning som ni inte bryr er om, men nåt med nåt ventilbyte, och jag är rädd att jag för första gången i mitt liv ska gå i sömnen. Och spola på toaletten.

Men hjälp, vad mycket toasnack det blev här. Nu ska jag gå! Inte på toa alltså, utan till sängen.
God natt!


Jag och Emma från helgens tävlingar!

Bring on the wonder

Torsdag och jag har landat i sängen efter en lång men mycket bra dag. Började med en timmes sömn på tåget, så himla skönt det är! Sen blev det workshop med min engelskagrupp, sjukt chill och himla skönt att jobba på det sättet, sen var det lunch med två nyfunna vänner och slutligen hamnade vi på Viktoriagatan 30 (detta fruktade ställe) för engelskadiagnos, det kändes helt okej och efter två timmar gick jag neråt stationen och åkte hem. Satt bredvid ett gammalt par som ibland sov (och snarkade) och ibland fikade, och sen ibland fastnade med foten i min väska. Kul resa som gick väldigt fort med en bok i handen.

Idag funderar jag på lite saker som jag är medveten om att jag är dålig på men som jag ändå inte lyckas ändra på. Typ som att jag är sämst på att hålla ordning i mitt rum hur jag än försöker, som hur dålig jag är på att lägga mig i tid fast jag vet att jag kommer vara omänskligt trött dagen efter, och som hur dålig jag är på att tänka mig för innan jag dricker varm choklad från Pressbyrån, jag bränner mig alltid!

Men saker jag däremot är bra på är att krypa ner i sängen och njuta av en bra kväll som ett bra avslut på en bra dag. Det och att se säsonger av tv-serier sjukt fort. Men det är livet det.

Nu ska jag sitta här i sängen och skriva lite mer blogg och sen ska jag lägga mig ner och ligga här tills jag behöver upp igen, imorgon. Det behövs efter ett hårt träningspass på gymmet.


Idag vill jag åka utomlands, och inte springa omkring i tjocka tröjor och frysa ändå. 40 grader, JA TACK!

If you swear to listen

Jag vet, jag vet! Ni har saknat mig, undrat vad jag gjort senaste dagarna, oroat er över min plats på universitetet och undrat om jag fick läsa min kurs eller om det blev en vår på posten. Alla kommentarer som strömmat in det senaste dygnet och tvingat mig uppdatera har varit så många att jag inte ens kunnat läsa alla. Haha eller inte. Nej då, jag vet att jag inte har den mest välbesökta bloggen men jag vet att det finns några där ute som läser den och som bryr sig om vad jag gör om dagarna. Anna sa precis att hon kollat bloggen sju gånger idag, kanske för att hon har varit ledig och inte haft mycket att göra, men ja, det gör inte mig något, hon har ju väntat på ett inlägg i alla fall.

Vad har då hänt? Jag fick min plats det var INGA problem och igår var det introdag och jag kände med en gång att det var heelt rätt kurs för mig. Så glad! Sen åkte jag hem och gick på bio med the boyfriend, vi såg Meet The Parents och den var faktiskt bra! Sen satt vi och pratade lite med Carls farmor och farfar och sen åkte vi hem.

Som vanligt la jag mig lite för sent och som vanligt sitter jag fortfarande uppe. Men jag har helt glömt av att skicka iväg min bokbeställning så det ska jag göra nu och sen sova. Sen var det något mamma ville att jag skulle göra också tror jag... Eller?

Imorgon ska jag göra engelskadiagnos och hålla på fram och tillbaka i Götet, och slösa mer pengar på mat, jag måste komma på en smart lösning på det problemet inför terminen.

Nu måste jag sluta skriva, det kommer ju bli en bok det här.
God natt!


What to do?

Happ, nu har jag suttit i telefon med Universitetet och även mailat lite. Det känns så där lagom kul nu för det visade sig att min plats inte finns och det känns ju inte så bra eftersom att jag inte ens fanns med bland reservplatserna. Jag hoppas de kan lösa detta i alla fall. Men kan de inte det får det bli posten och dagis för mig i vår, vilket inte är min plan alls så det är verkligen inte vad jag hoppas på men jag får väl se det fån den ljusa sidan, jag har i alla fall en backup-plan.

Jag började dagen redan tio över sju idag. Efter lite mer än fyra timmars sömn vaknade jag och körde mamma till jobbet, sen åkte jag hem och bytte om för ett pass på gymmet, körde lillebror, Julia och David till skolan och sen åkte jag och gymmade en liten stund. Var väldigt skönt att komma igång tidigt på morgonen och det får det nog bli fler gånger. I eftermiddag blir det en sväng till Skövde för att shoppa lite, kanske kan tröstshoppa lite nu när min plats verkar fösvinna lite (ta i trä!) och sen blir det hem och slappa, Carl kom på att han har träning ikväll så det blir bio imorgon istället.

Men nu ska jag göra något roligare än att sitta här och glo.

Hej so long!

No plans

Idag har jag inget liv. Började dagen med en halkig promenad som helt klart hade gått bättre med ett par skridskor på fötterna men det blev en liten promenix i alla fall. Sen städade jag mitt rum lite och sen blev det inte mycket mer än dator. Har seriöst gått i pyjamasbyxor, t-shirt och luvtröja sen tolv idag. Känns väldigt mycket söndag faktiskt. Såg självklart nya avsnittet av Solsidan och sen Time Out och sen satte jag mig i sängen med datorn i knäet och bytte till Canal + som idag visar min söndagsfilm: Wallander - Vittnet. Det roliga i den här historien är att jag hade tänk åka och hyra den men orkade inte riktigt. Men det gjorde ju inte nåt direkt.

Imorgon blir det till att gå upp tidigt och köra mamma till jobbet och sen gymma, ringa Universitetet och kolla så min plats verkligen finns, öppna åt sotaren, åka till Skövde en snabbis, åka hem och sen på kvällen kanske åka tillbaka och gå på bio med Carl. Skönt att ha lite mer att göra än idag. Och sen börjar verkligheten igen.

Men ja nu har jag väl lika mycket att skriva som jag har att göra. Så det är lika bra att lägga ner och se filmen.
Puss på er!

Nella mia anima

Som ni ser har jag bytt header, kändes som det var dags. Lite nytt liksom. Känns bra. Nella mia anima betyder förresten "I min själ" för er som undrade det.

Just nu sitter jag och kollar på tv och ska snart göra iordning mat så jag får i mig lite innan jag drar till Göteborg för snabbshopping, kinamat med Filippa, Linda och Christin och sen bio med Linda och Filippa. Det blir Easy A och den verkar riktigt bra och är full med ganska många kändisar så det blir en riktigt trevlig kväll. Jag kan ju säga som så att även om jag kanske inte klarat av italienskan så bra och ibland nästan ångrat mitt val är jag ändå oerhört glad att jag gick kursen och träffade mina nya fina vänner.

Något annat jag är oerhört glad över är att Cosmopolitan landade i min brevlåda idag, den ska jag läsa på tåget till Götet! Fint ska det vara!

Nu ska jag väl fortsätta med mitt. 
hej so long! 

Go for the soul

Idag sysslar jag med något jag kallar själhälsa. Det är att göra saker som känns bra för själen liksom. Som att ta en dag och inte göra så mycket, som att ställa sig i duschen och bara ha ett litet värmeljus tänt när man duschar efter träningen, som att se film innan man ska lägga sig. Ja, såna saker.
Nu sitter jag här med lite tända ljus och dagens tredje Wallanderfilm. Om jag minns rätt är denna nästan lite mörk och läskig så det ska bli intressant att se om jag vågar se hela själv, haha.

Imorgon blir det gymmet redan klockan nio, känns bra att börja dagen med en kickstart där och sen åka hem och äta stekta ägg och dricka ett glas juice, inte fel! Nästan lite lyxigt. Och sen blir det att träffa lite folk och fika. Känns som det kan bli en bra torsdag.

Men nej, ett äpple nu kanske? Ja, jag tror det!
See ya!


I'm doing this for me

Jag har, efter många om och men, bestämt mig för att vara ledig resten av den här veckan. Jag känner att jag behöver ladda upp batterierna till max inför skolstarten igen nästa vecka. Vill kunna gå in i den här terminen med mer energi att plugga än vad jag hade mot slutet av den senaste terminen, det vinner jag nog rätt mycket på. Det är dessutom inte helt fel med dessa kravlösa dagar då man inte behöver göra så mycket som måste bli avklarat samma dag. Mycket skönt. Så idag tog jag en lång frukost med stekta ägg och juice och Wallander på film, sen städade jag mitt rum, mailade lite bilder till Turistbyrån och lagade mat till lunch, som åts till dagens andra Wallanderfilm, hade väl tänkt se halva idag bara men det blev så spännande så jag kunde inte låta bli.
Ikväll kollar jag en tredje efter träningen så jag kan koppla ihop allt innan jag ser sista filmen någon gång i framtiden.

Ikväll blir det första träningen med barnen i Skidkul-gruppen, det har snöat lite så det ska nog bli en trevlig kväll som vanligt. De är verkligen helsköna de där små.

Men nu har jag ungefär en timme att slå ihjäl och det ska jag göra bäst. Med tjejerna i Sex and the city och ett äpple. Kanske finner jag även skrivarlusten igen nu när jag har en massa tid att ta vara på. Jag behöver liksom inte stressa fram någon bok. Det kommer när det kommer!

The new way to be human

Käre barn vad trött jag är. Det blir lätt så när man går upp tio i fem. Så det enda jag gör är att sitta i min säng, i mina pyjamasbyxor och se på SATC. Jag klagar då inte!
Tentan idag var ungefär som jag hade tänkt mig, SVÅR! Men det blir som det blir liksom, det löser sig sen på något sätt.
Nej frågan är om jag har mer att dela med mig av idag. Är helt enkelt för trött för att skriva nåt vettigt. Så det får bli några fler timmar SATC eller nån film kanske. Får se helt enkelt.


Hej, det här är jag. Nöjd med ny frisyr och ny färg!

Hopeless

Saker jag är rädd ska hända imorgon:

* Jag halkar på vägen ner till stationen.
* Mitt tåg är försenat.
* Jag halkar på vägen till tentasalen.
* Min spårvagn spårar ur.
* Jag kommer för sent och får inte komma in och göra tentan.
* Tentan känns lika dålig som den gör nu.
* Tentan går kassare än kassast.
* Jag halkar på vägen från tentasalen.
* Jag missar mitt tåg hem och jag måste sitta och glo i Göteborg en timme extra.
* Jag halkar på vägen från stationen.

Ja, det var väl det, snacka om att jag är redo för morgondagen. Haha, nu ska jag se ett avsnitt SATC, för det förtjänar jag och sen ska jag somna, ska försöka med det i alla fall.

Natten!


Brother Louie!

Det är måndag och ångesten över morgondagens tenta sköljer över mig. Jag vill verkligen inte och det känns så himla hopplöst. Men jag får göra ett försök och så får jag hoppas på det bästa. Det värsta med det här är väl att jag ska gå upp senast tio i fem för att hinna iväg till tentan. Och nej, jag tänker inte sova på tåget utan det får bli en sista desperat timme av pluggande. Gosh, jag hoppas inte tåget är försenat bara, då kommer jag aldrig i tid. Sen ska jag belöna mig med gymmet, umgänge och filmer i mängder.

Idag har jag gymmat, pluggat, upptäckt att jag faktiskt kan kolla på Don Camillo-filmen på Voddler, ätit hos mormor och morfar, klippt mig, färgat håret och insett att filmen förmodligen inte har så mycket med boken att göra men jag kollar igenom den ändå så får jag hoppas det blir bättre, det är ju faktiskt en timme kvar på den. Ja, det var det, nu ska jag snart hämta min Ben & Jerry's och avnjuta den till mina sista timmar plugg. Frågan är nu, hur tidigt måste man lägga sig om klockan ringer 04.50 imorgon?



Igår när jag och Anna åkte lite bil hittade vi den här i vår bil och vi föll direkt. Den är gammal men sjukt bra!

Sunday was the day of rest, now it's one more day for progress

Det är söndag och min "att-göra-lista" är mot min vilja inte helt tom idag. Jag har lite att stå i idag, ungefär det här:

* Plugga
* Städa
* Betala en räkning
* Hitta ett papper om studiebidrag
* Fixa lite annat smått och gott

Ja, det var väl det antar jag, ska se till att det är lite städat här om min kära ska komma och se film ikväll. Jag vill ju inte skrämma bort honom med mitt stökiga rum. Haha.

Igårkväll var för övrigt riktigt lyckat! Jag och Malin åt trerätters och drack lite cider sen gick vi iväg med Carl på fest och det blev rätt bra.
Nu ska jag sätta igång med den där hemska italienskan så jag inte behöver råplugga järnet imorgon!
CIAO!

Ordinary

Den här dagen är bara konstig. Det känns ju som söndag för att man ska jobba imorgon men så vet man ändå att det är torsdag. Helskumt. Och bara för att jag varit ledig en vecka har jag blandat ihop alla dagar så jag tror inte jag riktigt har fattat vilken dag det är. Men det löser sig nog det med, haha.

Igår var jag på bio med Märta och Anna, riktigt bra och riktigt mysigt! Och idag har jag bara kollat TV, varit och handlat, pluggat, träffat Sofie och sett på TV. Skönt det! Så att jobba imorgon ska nog gå ganska smärtfritt.

Snart helg i alla fall. Det blir kanske lite utgång, träning och en massa plugg!

Nej jag hade tydligen inte mer att säga idag och jag insåg för en halvtimme sen att klockan redan är över tio så jag ska snart krypa ner i sängen och sova.


My favorite year

Så där, jag vet att det egentligen är onsdag och att jag lovade en sammanfattning på året igår egentligen men sak samma, vi kör den idag! Så ja, här är 2010 i ord:

Januari: Började året med skidläger i Mora, jobbade projektarbete, började sista terminen på gymnasiet, började mitt godisförbud, lyssnade på mycket bra musik (som alltid), åkte till Stockholm med latinarna och träffade Eva-Karin och Sture - lyckad helg! Lyckad månad!
Februari: Åkte till Sälen, levde livet, gick på 80-talsfest, fann nöjet i att se urgamla bilder och filmer från när jag och bror var yngre.
Mars: Hade världens dunderförkyldning, gjorde klart projektet, gjorde CAE-provet som jag nu i efterhand inte minns nåt av då jag mest feberyrade mig igenom det provet. Såg Avatar på bio och den kommer jag inte heller riktigt ihåg. Men ja, bra månad tror jag.
April: Ärligt talat, tror jag bara spenderade den här månaden med kompisar, plugg och träning. Och lite fest.
Maj: Som i april var det mycket plugg och träning. Och förberedelser till studenten.
Juni: Den här månaden bestod av studenten, jobb, jobb, och lite jobb.
Juli: Samma här, bara massa jobb. Umgås med kompisar och en massa utekvällar med Sofie.
Augusti: Jag jobbade, var på After Work, fyllde år, åkte till Grekland, jobbade som assistent och var på Matfestivalen.
September: Skola, jobb, tenta och inte mycket mer.
Oktober: Jag träffade Carl, jag pluggade, jag jobbade.
November: Jag pluggade, jobbade, umgicks med kompisar och pojkvän och jag var på Jul på Liseberg för första gången i mitt liv.
December: Jag julmyste, jobbade och pluggade. Jag firade nyår i Forsvik och inledde nya året med att sova bredvid min varma pojke.

Ja det var det året. Nu lägger jag det på hyllan och kör 2011 istället. Men nu ska jag packa upp, plugga och sen göra mig biofräsh. Puss på er!


2010!

RSS 2.0